A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ezt gondolják a magyarok az óraátállításról: 10 emberből 9 eltörölné

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke augusztus végén jelentette be, hogy az európai konzultáción az emberek 84 százaléka szavazott az óraátállítás ellen.
A bejelentést az európai konzultáció eredményére hivatkozva hozták meg, amelyben 4,6 millió európai állampolgár vett részt - írja a Pénzcentrum nyomán a Faktor.hu.  A szavazás eredménye szerint a 84 százalékos többség inkább a konstans, egy időszámításos rendszert támogatná.

Vannak azonban olyan európai országok is, ahol nem szeretnék eltörölni az évenkénti két óraátállítást. Például Cipruson és Görögországban megbukott a kezdeményezés.

Hazánkban azonban 10-ből 9 ember eltörölné az óraátállítást. Ez az jelenti, hogy Magyarországé az 5. legmagasabb szám az óraátállítást elutasító 28 EU-tagállam közül.

Arról még nem döntöttek, hogy a téli vagy nyári átállás marad-e meg, erről ugyanis a tagállamok majd szabadon határozhatnak. Idehaza a legtöbben arra voksoltak, hogy végleg maradjon a nyári időszámítás, de például a Magyar Alvás Szövetség a téli megtartását javasolná, mert szerintük az emberi szervezetre, az egészségre az van jobb hatással.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések