Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Emeletes, csokis-karamellás kekszes süti: fantasztikus desszert sütés nélkül

A kiadós csokis-karamellás, kekszes sütivel nincs sok macera, mégis mindenkit lenyűgözhetsz vele.
A csokis-karamellás kekszes sütit napokkal a tálalás előtt is elkészítheted, hisz kifejezetten jót tesz neki, ha a hűtőben pihenteted. Az egyik legfinomabb sütés nélküli édesség, amit akkor is érdemes bevetni, ha sok vendéget vársz. Háztartási és bármilyen édesebb keksz lehet az alapja. 

Hozzávalók:

40 dkg édes keksz
20 dkg cukor
20 dkg étcsoki
7 dkg vaj
4 evőkanál víz
2 dl tejszín
2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A karamellhez a cukrot és a vizet rakd egy vastagabb falú lábosba, és kis lángon olvaszd össze. Közben ne keverd, csak rázogasd az edényt. Figyelj arra, nehogy megégjen. Amikor szép borostyánszínű, húzd le a tűzről, és add hozzá a vajat. Óvatosan kavard össze, majd öntsd hozzá a tejszínt. Tedd vissza a tűzre, és pár percig forrald kis lángon. Amikor a karamell egynemű és finom krémes, hűtsd langyosra.  
 
Egy közepes nagyságú tepsi alját rakd ki keksszel, és kend rá a még langyos karamellt. Fedd be a keksszel, majd ismét a krém következik. Addig rétegezd, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére az étcsokit vízgőz felett olvaszd fel, majd keverd hozzá az olajat. Spatulával gyorsan kend a süti tetejére. Tedd a hűtőbe legalább három-négy órára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések