A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Eladták a patikába a mérget, és amikor vissza akarták vinni ez volt a válasz

Az elmúlt hetekben és hónapokban több gyógyszert is kivontak a forgalomból: korábban például a szennyezett hatóanyagot tartalmazó vérnyomáscsökkentőket, illetve néhány nappal ezelőtt a népszerű Calcium Sandoz tablettákat. Információk szerint a patikák kötelesek lettek volna visszavenni a gyógyszereket, ám úgy tudjuk, ezt nem mindenhol teszik meg.
Van, ahol blokk ellenében visszaadják a Calcium Sandoz árát, másutt azonban azt javasolják, dobják inkább ki – írja a HVG. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a vérnyomáscsökkentőket még a nyáron vonta ki a forgalomból, ezeket a termékeket július 30. és augusztus 31. között lehetett visszavinni a patikákba, ahol blokk nélkül visszavették azokat, ám maximum csak két, bontatlan, lejárati időn belül dobozt.

A Magyar Idők értesülései szerint az ólomszennyezés gyanúja miatt visszahívott Calcium Sandozzal egészen mások a tapasztalatok: a terméket ugyanis több patikába is megpróbálták visszavinni, de volt, ahol azt mondták, csak blokk ellenében váltják vissza, míg másutt az volt a válasz, hogy inkább dobják ki.

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének álláspontja szerint ilyen esetben az lenne a felelősségteljes és elvárható magatartás, hogy azok, akik vásároltak a termékből, bármilyen további feltétel nélkül visszakaphassák a vételárat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések