A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A DVSC szombaton egy góllal kikapott a lila-fehérek stadionjában, és visszacsúszott a tabellán

A válogatott mérkőzései miatt elrendelt kéthetes szünetet követően rendeztek újabb fordulót az OTP Bank Ligában, melynek 8. fordulójában a Loki az Újpest FC-hez látogatott.
Herczeg András vezetőedzőnek főként a támadósort tekintve akadtak gondjai, hiszen a nyáron hosszabb időre kidőlt Tabakovic helyére igazolt Albion Avdijaj is megsérült a héten, ezért Takácstól és Könyvestől várta a gólokat a debreceni szakmai stáb. A fiatal Kusnyír pedig a védelem jobb oldalán kapott helyet, ezen a poszton Bényei és Cikos maródi jelenleg.

Pontos Nagy-tekerés

A statisztika sem ígért könnyed kirándulást a hajdúságiak számára, ugyanis a lilák mumusai a DVSC-nek idegenben: a két gárda eddigi 48 fővárosi randevújából csupán négy végződött a vendégek sikerével.

Bátran kezdett a Loki, amely egyáltalán nem rendezkedett be védekezésre, ennek következtében mindkét kapu előtt voltak lehetőségek az első húsz percben. A hajdú-bihari oldalon Takács és Könyves is betalálhatott volna közelről, ha pontosabban céloznak a támadók.

Hogy miként kell jól célozni, azt a 22. percben Nagy Dániel bemutatta a vendégek nagy bánatára, a tizenhatos bal sarkától egy méterrel beljebb próbálkozott, és gyönyörűen tekert a bal felső sarokba. A gól megfogta a piros-fehéreket, sokáig nem találták a ritmust, csupán a félidő végén volt egy veszélyes megmozdulása Varga Kevinnek, aki kissé elhamarkodottan lőtt, meglehetősen gyengén, így odalett a helyzet.

Meddő próbálkozások

A pihenőben átbeszélhették a debreceniek, mit csináltak addig rosszul, és Takács fejese, valamint Bódi ravasz lövése felcsillantotta a reményt, ahogyan Varga oldalhálóba szálló labdája is, de ezt követően leült a mérkőzés, és csak a mezőnyben viaskodtak a felek.

A meccs végére sem változott meg jelentősen a játék képe, sajnos a DVSC nem tudta kiegyenlíteni hátrányát, és pont nélkül maradt. Ezen a szombat délutánon is megfigyelhető volt az a forgatókönyv, amely többször is előfordult már: a lokisták jól kezdtek, de kimaradtak a helyzeteik, majd az ellenfél gólja teljes zavart okozott a játékukban.

Nem volt kellően erős mentálisan a DVSC, ez pedig csak vereséghez vezethetett, aminek következtében a csapat visszacsúszott a táblázat hetedik helyére.

OTP Bank Liga 8. forduló

Újpest FC – DVSC 1–0 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, 2595 néző. Vezette: Farkas Á. (Bornemissza, Csatári)

Újpest: Pajovic – Pauljevic, Bojovic, Litauszki, Burekovics – Sankovic, Onovo – Obinna, Zsótér (Beridze, 66.), Nagy D. (Horj, 75.) – Novothny (Diallo, 88.)

DVSC: Nagy S. – Kusnyír, Kinyik, Szatmári, Barna – Könyves (Csősz, 46.), Varga K., Tőzsér (Bereczki, 76.), Bódi, Ferenczi (Calvente, 58.) – Takács

Gól: 1-0 Nagy D. (22.)

Sárga lap: Zsótér (37.), Kinyik (37.), Burekovics (62.), Diallo (90.)

Mesterszemmel

Nebojsa Vignjevics: Elégedett vagyok a mérkőzéssel, egy rendkívül jó Debrecen ellen kellett nyerni. Főleg az első félidőben volt jó a csapatom, sok helyzetet dolgoztak ki a játékosok. A második félidő nyílt sisakos küzdelemmé vált, nem volt igazán gólszerzési lehetőség egyik csapat előtt sem. Megérdemelten győztünk.

Herczeg András: A meccs első részében volt két nagy helyzetünk. Az Újpest egy jól eltalált lövésből vezetést szerzett. Kiegyensúlyozott, kiegyenlített mérkőzés volt. A szünetben kértem: a párharcokba jobban bele kellene menni, határozottabbak, keményebbek legyünk. Végre kezdjenek el játszani, ennél többet tudnak a játékosok. Tőzsér cseréje taktikai volt, vesztésre álltunk, gyorsabb játékost kellett beállítani.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések