Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A koplalás, a hiányos táplálkozás következtében a hajszálak elvékonyodnak és megindul a hajhullás

Mindegy milyen hosszú, divatos, vagy klasszikus a frizurád, csakis akkor mutat jól, ha egészséges, és dús megjelenése van.
Ha meg szeretnéd őrizni hajad dús alakját, nincs szükséged másra, mint néhány létfontosságú vitaminra, melyek az egészséges haj építőanyagai. 

1. Antioxidáns energia – C-vitamin

Igazi univerzális erőforrás ez hajszálaink számára, segítségével a vas könnyebben jut el a hajhagymákhoz. Emellett erősíti a haj sejtjeit, és antioxidánsként növeli az ellenálló képességét. A C-vitamint természetes formában megtalálhatod többek között a citrusfélékben, a paprikában, a csipkebogyóban, a káposztában és a kiviben.

2. Toxinok rettegett ellensége – A-vitamin

Az A-vitamin hatására a haj sima és bársonyos lesz, emellett erősen hat a növekedésére is. Hiánya leggyakrabban töredezett hajvégeket, és hajhullást okoz. Ez a különleges vitamint nagy mennyiségben fordul elő a sárgarépában, a sárgabarackban, a paprikában és a halolajban.

3. Korpásodás ellen – F-vitamin

Főként olajos magvakban, és teljes kiőrlésű gabonákban fordul elő. Amellett hogy véd a káros sugárzástól, mint az ultraibolya, segít megakadályozni a hajhullást, és a korpásódást. Ez a különleges vitamin számos hajápolási termékben megtalálható, ezeknek használata a tavaszi időszakban kiemelten ajánlott.

4. A hajhagymák védelmében – H-vitamin

A H-vitamin fontos szerepet játszik abban, hogy a haj erős és csillogó legyen. Segít, hogy a hajhagymák ne gyulladjanak be, ezzel kiküszöbölve a hajhullást. Természetes forrásai: hal, dió, tojásfehérje, teljes kiőrlésű gabonafélék.

5. Egészséges fejbőr- B-vitamin

A B-vitamin csodaereje abban rejlik, hogy szabályozza a faggyútermelést, valamint aktiválja a hajhagyma anyagcsere-folyamatát, egészségesen tartja a fej bőrét. Ez a vitamin nagy mennyiségben fordul elő az élesztőben, a tojássárgájában, a hüvelyesekben és búzacsírában.

Forrás: Napidoktor.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések