A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Úszó Eb: Hosszú Katinka és Cseh László is középdöntős, Késely Ajna döntőbe jutott

Hosszú Katinka 100 háton, Cseh László 50 pillangón jutott tovább a hetedik helyen az előfutamokból, Késely Ajna a harmadik legjobb idővel biztosította helyét az 1500 gyors döntőjében. 
A hétfői program a 200 méteres férfi gyorsúszással vette kezdetét. Biczó Bence megnyerte a futamát, ám reális esélye így sem lehetett a továbbjutásra végül a 48. helyen végzett. Kozma Dominik visszalépett a váltó miatt, Németh Nándor a 19. legjobb időt úszta, így tartalékként rangsorolták a középdöntő előtt. Mivel Németh ugyanolyan időt úszott mint svéd riválisa így szétúszásra kényszerült amelyet megnyert, így első számú tartaléknak minősül. 

Cseh László és Milák Kristóf együtt úsztak az 50 pillangó előfutamai során, Cseh a második helyen ért célba és végül a hetedik legjobb idővel jutott tovább. A friss Európa-bajnok Milák a surranópályáról nem tudott csodát tenni és végül utolsó lett a futamban és 37. összesítésben. 

Női 100 háton a versenyszám olimpiai bajnoka és Burián Kata egymás mellett úszott. Hosszú a hetedik, az egyéi csúcsot úszó (1.00.28) Burián pedig a nyolcadik idővel lépett tovább. 

A 4x100-as mix vegyesváltó (Balog Gábor, Sztankovics Anna, Verrasztó Evelin, Kozma Dominik) a 12. helyen végzett volna eredetileg, vagyis nem jutott döntőbe, ám Kozma szabálytalan váltása miatt kizárták a magyar csapatot. 

Késely Ajna 1500 gyorson úszott a mai nap és bár olasz riválisa tempóját csak féltávig tudta tartani, így is a harmadik legjobb idővel biztosította helyét a leghosszabb táv fináléjában. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések