A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Teljesen megváltozott a német kisváros, miután több mint ezer migránst befogadott

A polgármester és Boostedt lakói is egyre jobban aggódnak amiatt, hogy a migránsok milyen hatással vannak a szülővárosukra.
Az elmúlt három évben 1200 migráns telepítettek Boostedt katonai barakkjaiba. Az illegális bevándorlóknak köszönhetően 26 százalékkal nőtt a népesség.

Hartmut König, a 4600 lakosú város polgármestere az NDR német csatornának adott interjút, amelyben arról beszélt, hogy a befogadott migránsok milyen negatív hatást gyakoroltak Boostedtre. Elmondta, hogy a boltokból mindig ellopnak valamit, és a nőkkel, gyerekekkel sem bánnak tiszteletteljesen. A babakocsival közlekedő anyukáknak nem adnak helyet, a kisgyerekes nőknek kell kerülgetniük az illegális bevándorlókat – állítja a polgármester. A migránsok az utcán töltik a mindennapjaikat, a járda szélén üldögélnek, miközben sört iszogatnak és szemetelnek – tette hozzá.

Az NDR szerint a migránsok többsége fiatal férfi, akiknek igen kevés az esélyük arra, hogy ideiglenes letelepedési engedélyt kapjanak Németországban.

Egy idősebb férfi a csatornának nyilatkozva azt mondta, hogy keresztényi kötelezettségük segíteni az embereken, de ahogy a városban mennek a dolgok, az úgy nem működik. Mivel a migránsok magukra lettek hagyva, nincsen semmi dolguk, csupán tengődnek a városban és minden közterületet elfoglalnak. Boostedt régen egy gyönyörű hely volt, ma már nem is lehet ráismerni – tette hozzá.

Néhány évvel ezelőtt a városban még örültek annak, hogy segíthetnek a migránsoknak, de azóta megváltozott a közhangulat.

A jelenlegi állapotokat figyelembe véve a belügyminiszter beleegyezett, hogy 500 főre csökkentsék 2019-re a Boostedtben élő migránsok számát.

Miután Angela Merkel 2015-ben megnyitotta a határokat a migránsok előtt, több mint másfél millió illegális bevándorló érkezett ellenőrizetlenül Németországba a Közel-Keletről és Észak-Afrikából. Azóta rengeteg probléma merült fel az illegális bevándorlókat befogadó városokban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések