A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szakértő: a gyenge államstruktúra okozza az Afrikából induló migrációt

A Migrációkutató Intézet vezető kutatója szerint elsősorban Afrika gyenge államstruktúrája és a kontinens túlnépesedése okozza a folyamatos migrációt.
Marsai Viktor az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában azt mondta, Afrika, gyenge közigazgatása miatt, nem képes az alapvető szolgáltatások biztosítására. Az emberek a modern telekommunikációs eszközök segítségével látják, hogy a világ más részein magasabb az életszínvonal, és ezért útnak indulnak - közölte.
    
Hozzátette: az Európai Unió a migráció megfékezésére anyagi támogatást nyújt egyes afrikai térségeknek, legutóbb Nigerrel kötött megállapodást, miszerint 610 millió eurót és technikai segítséget nyújt az országnak. A kutató arra is kitért, hogy míg az ezredforduló utáni években Észak-Afrikából és Kelet-Afrikából érkeztek nagy számban illegális bevándorlók Európa, illetve Közel-Kelet felé, addig most a nyugat-afrikai térségből is egyre többen indulnak el.

(Forrás: MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések