A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Spanyol Szuperkupa: a Barcelona nyerte a trófeát (videó)

Izgalmas mérkőzésen a Barcelona 2-1 arányban győzött a Sevilla ellen a szuperkupa döntőjében. 
Idén egyetlen mérkőzésen rendezték a Spanyol Szuperkupa fináléját és a döntőnek ráadásul a marokkói Tanger adott otthont. A bajnok és kupagyőztes Barcelona kérésére döntött a szövetség a Spanyolországon kívüli helyszín mellett, a kupadöntős Sevilla tiltakozása ellenére is. A sevillaiak ráadásul annak is hangot adtak, hogy a helyszín miatt a katalánok 3 EU-n kívüli játékossal is pályára léphetnek. 

A Sevillában csereként lépett pályára az az Alexis Vidal akit a Barcelonából vett meg a gárda, míg a katalánok sztárigazolása Arturo Vidal szintén csereként állt be. 

Az első félidőben hiába dominált a Barcelona, sem Luis Suarez, sem Lionel Messi nem tudta 45 perc alatt meglőni szezonbeli első gólját. A sevillai Pablo Sarabia viszont 9 percnyi játék után betalált, a támadó góljához az is kellett, hogy Muriel bohócot csináljon Gerard Piquéből a találat előtt. A védő a 42. percben javította a hibáját amikor is Messi kapufáról kijövő szabadrúgását vágta a hálóba. 

A második félidőben is voltak momentumai a Sevillának, ám az andalúzok nem tudták begyötörni a vezető góljukat. Ez nem okozott gondot Ousama Dembelének, aki a 78. percben a 16-osról bombázott a kapuba megfordítva a meccset. 

A 89. percben a Sevilla óriási esélyt kapott az egyenlítésre: Alexis Vidal ütközött Jordi Albával és a játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt Ben Yedder végezte el, ám Marc Andre Ter Stegen kifogta a lövést, így a Barcelona lett a szuperkupa győztese. 

Barcelona–Sevilla 2–1 (1–1)

Tanger, Stade de Tanger.vezette: Del Serro

Barcelona: Ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Rafinha (Rakitic, a szünetben), Arthur (Coutinho, 53.), Busquets – Messi, L. Suárez, O. Dembélé (Ar. Vidal, 86.)

Sevilla: Vaclik – Mercado (Ben Yedder, 85.), Kjaer, S. Gómez – J. Navas, Escudero, Banega, Roque Mesa, Mercado – Sarabia (Al. Vidal, 71.), F. Vázquez – Muriel (An. Silva, 60.)
Gólszerző: Piqué (42.), O. Dembélé (78.), ill. Sarabia (9.)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések