Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ropogós, fűszeres, grillezett pulykaszárny: ez a pác valami csúcs

Ha nem akarsz drága húsokat sütögetni, de eddig idegenkedtél a pulykaszárnytól, itt az idő, hogy ezt kipróbáld!
A nyári grillpartik sztárja lehet ez a fűszeres pulykaszárny, a titok a pácban rejlik! Hagyd a boltit, készítsd el saját magad. Használd ki, amíg még jó idő van, vedd elő a grillsütőt, hívj meg néhány barátot, és sütögessetek közösen! Üde salátával, parázson sült krumplival kínáld.

Hozzávalók:

6 db pulykaszárny
2 evőkanál mustár
1 evőkanál méz
1 evőkanál napraforgóolaj
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál kakukkfű
bors

Elkészítés:

A pulykaszárnyakat mosd meg, törölgesd át papírtörlővel. Amennyiben szükséges, távolítsd el a szőröket. Ha szeretnéd, a forgónál vágd ketté. A páchoz keverd össze a mézet, a mustárt, az olajat, a reszelt fokhagymát és a kakukkfüvet. Szórj hozzá sót és borsot is. Kenegesd be a húsokat a páccal. Ha lehetőséged van rá, pihentesd benne egy-két órán át.

Forrósítsd fel a grillt, és rakd rá a pulykaszárnyakat. Süsd meg körülbelül 50 perc alatt, közben gyakran forgasd, és kenegesd a páccal. Amikor már minden oldala szép piros, vedd le a grillről. Ha a jó időnek már vége, sütőben is megsütheted. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések