Ebből az almás bélesből nincs kispórolva az alapanyag. A nagyi sem csinálna finomabbat.
Ha nem tudsz ellenállni az almás sütiknek, ezt a fantasztikusan puha, fűszeres töltelékű bélest biztosan imádni fogod. Megunhatatlan, és viszonylag hamar elkészül. Általában szinte minden hozzávalót mindig megtalálsz otthon. Az almatöltelék alá tehetsz darált diót is. A tészta a tejföltől még finomabb, omlósabb lesz.
Hozzávalók 30 szelethez:
TÉSZTÁHOZ
50 dkg liszt
25 dkg vaj
6 dkg kristálycukor
1 dl tejföl
1 csomag sütőpor
1 db tojássárgája
TÖLTELÉKHEZ
1.5 kg alma
5 evőkanál cukor
0.5 db citrom
1 késhegynyi szerecsendió
1 teáskanál fahéj
1 rúd vanília
TETEJÉRE
1 db tojás
Elkészítés:
Készíts elő és mérj ki mindent. Az almát mosd meg, hámozd meg, és reszeld le, vagy vágd kisebb darabokra. Keverd össze a vaníliarúd kikapart belsejével, a cukorral, a fahéjjal, a szerecsendióval és a fél citromból nyert lével. Amíg a tésztát összeállítod, összeérnek az ízek.
A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sütőporral, morzsold össze a vajjal, majd a cukorral, a tojássárgájával és a tejföllel gyúrd rugalmas tésztává. Letakarva tedd a hűtőbe, és pihentesd hidegen 15-20 percig. Ezt követően a tészta felét nyújtsd fél centis lappá, és bélelj ki vele egy közepes méretű, vajjal kikent, liszttel megszórt tepsit. Egyengesd rá az almás tölteléket. A tészta másik felét is nyújtsd ki, és fedd be az egészet a tésztával. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt.
0 Megjegyzések