Ha azonnal ennél egy igazán jó édességet, és szereted a citromos desszerteket, vesd be a mikrós-bögrés sütit!
Ha úgy érzed, hogy tényleg nem tudsz öt percnél többet várni az édességre, vedd elő ezt a receptet! Büntetlenül megeheted, hisz glutén- és cukormentes. Nagyon puha, nem túl édes, és bárhol összedobhatod, ahol van egy mikró. Akkor sem fog ki rajtad, ha nem tudsz sütni.
Hozzávalók:
2 evőkanál gluténmentes liszt
2 teáskanál citromlé
1 db tojás
1 evőkanál tejszín
0.5 teáskanál stevia
0.5 mokkáskanál sütőpor
1 csipet só
vanília
aroma
Elkészítés:
A tojást üsd egy nagyobb bögrébe vagy egy kisebb, mikrózható tálba. Add hozzá a citromlevet, a tejszínt, a steviát és a vaníliát. Forgasd hozzá a sütőpor, a só és a gluténmentes liszt keverékét, és dolgozd simára. Rakd a mikróba, és a legmagasabb fokozaton süsd még másfél percig. Ekkor szúrj a tésztába egy fogvájót. Ha üresen húzod ki, elkészült. Amennyiben tapad rá massza, tedd vissza még fél-egy percre. Várj, míg kicsit hűl, majd egy határozott mozdulattal fordítsd ki az edényből a sütit. Díszítheted tejszínhabbal, citromhéjjal, és kínálhatsz hozzá fagyit is.
0 Megjegyzések