Ha nem akarod a kánikulában egyesével kisütni a palacsintákat, ez a legjobb megoldás! Meggyel különösen ütős.
A sütőben sült palacsinta, avagy a dutch baby Amerikában népszerű reggeli, de remek lezárása lehet többfogásos ebédnek is. Egészségesebb, ha tepsiben, és nem az olajban sütöd ki a tésztát. Így olajszag sem lesz tőle a lakásban. A palacsintára szórj friss gyümölcsöt, a savanykás meggy jól illik hozzá. Porcukorral megszórva, juharsziruppal vagy fagyival még tovább fokozhatod az élvezetet.
Hozzávalók:
25 dkg meggy
8 dkg liszt
2 db tojás
2 evőkanál cukor
1.5 dl tej
1 dl tejszín
1 teáskanál vaj
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
Elkészítés:
Üsd egy tálba a tojásokat, add hozzá a tejet, a tejszínt, a cukrot, a vaníliát, a sót és a lisztet. Dolgozd simára a tésztát. Ne lepődj meg, a szokásosnál kicsit sűrűbb lesz az állaga. A meggyet mosd meg, és magozd ki.
Egy vastagabb falú, mélyebb serpenyőben olvaszd fel a vajat, és öntsd bele egyenletesen a palacsintamasszát. Figyelj, hogy az oldalára is kerüljön tészta. Szórd meg jól meggyel, rakd előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon 15-20 percig. Akkor jó, ha tészta szép aranybarna, és nem remeg a közepe. Tálaláskor mandulával is megszórhatod.
0 Megjegyzések