A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Óriási rendőri akció Budapesten: elképesztő mennyiségű drog került elő Kőbányán

A nyomozók Budapesten fogták el a terjesztőt, aki egy X. kerületi droglaborban ütötte fel a kábítószert.
Kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanújával folytat nyomozást a rendőrség a budapesti, 55 éves Sz. István ellen. A férfi a nyomozás adatai szerint több hónapja terjesztett a fővárosban kábítószert, amelyet értékesítés előtt egy X. kerületi, bérelt helyiségben kialakított laboratóriumban kevert, ahol különféle vegyszerekkel fokozta a kokain hatását – közölte a rendőrség.


A nyomozók szombat délután kokain eladása közben érték tetten Sz. Istvánt és vásárlóját, és mindkettejüket el is fogták. A terjesztő lakásában, illetve az általa bérelt kőbányai helyiségben a házkutatáskor jól felszerelt droglabort találtak. A helyszínen a kábítószer előállításához, préseléséhez, porciózásához használt eszközöket és vegyszereket találtak a rendőrök, valamint 3200 gramm kábítószergyanús port, amely az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint kokain. A lefoglalt kábítószer – a súlya alapján – feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke pedig körülbelül 80 millió forint.


A nyomozók Sz. Istvánt kábítószer-kereskedelem bűntette, vásárlóját kábítószer birtoklása vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A terjesztőt a rendőrök őrizetbe vették, egyben előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A KR NNI szakértők bevonásával folytatja a nyomozást.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések