A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán Viktor felesége vándorbölcsőt ajándékozott Kisbaconnak

Vasárnap ünnepi istentisztelet keretében vándorbölcső átadására került sor a kisbaconi református templomban.
Az ünnepségen igét hirdetett Tüzes Bölöni Ferenc lelkipásztor, aki Isten és ember kapcsolatáról, a gyermekeink születése révén éle­tünkben kibontakozó igazi örömforrásról beszélt, az istentisztelet után pedig a helybéli Benedek Árpád átvette a nemrég született kisfiának, Balázsnak szánt bölcsőt, melyet Orbán Viktor miniszterelnök felesége, Lévai Anikó asszony adományozott. 

Az átadás előtt beszédet mondott Sepsiszéki Nagy Balázs, a vándorbölcső program székelyföldi felelőse, aki az Úz völgyében, Csinódon lakik, s kinek otthona, lévén, hogy kertjében van egy ökumenikus kápolna, zarándokhely is sokak számára. De ez nem minden. Az oda zarándokoló házaspárok egy külön épített kis házikóban szállnak meg, melyet elnevezett „ketten jöttünk, hárman megyünk házikónak”. Mint mondta, ennek kettős értelme van. 

Vannak párok, akik hazafelé már az itt fogant gyermeküket, míg mások az Urat viszik magukkal, hitükben, de magyarságukban is megerősödve az ott töltött idő alatt. Azt is hozzáfűzte, hogy napjainkban egy magyar házaspárra átlagosan 1,5 gyermek jut, holott minimum három kellene: egy apának, egy anyának, egy pedig a hazának. 

Mesélt továbbra a vándorbölcső programról is, és arról is, hogy ezúttal a Lévai Anikó által felajánlott bölcső miért került épp Erdővidékre. Mint hangsúlyozta, demográfiai szempontból itt a legnagyobbak a gondok, de Erdővidéket a szíve csücskének nevezte, úgyhogy ez is közrejátszott döntésében.

Végül megemlítette, hogy 2020-tól Úz-völgyi otthonában meg szeretné szervezni a vándorbölcsősök családi találkozóját, melynek jelmondata a következő lenne: „Legszebb magyar ellenállás a bőséges gyermekáldás.”

Lukács Bence Ákos, a Magyar Köztársság konzulja úgy vélte, a vándorbölcsők szorosabbra fűzik a szálakat a magyarok között, és azt kívánta, hogy a most Kisbaconba került bölcső hosszú utat járjon be, ringassanak minél több faluban minél több gyermeket benne.

Ezután Sepsiszéki Nagy Balázzsal együtt átadták a bölcsőt Benedek Árpádnak, akinek felesége, Tímea augusztus 3-án szülte meg Balázs nevű fiúkat, második gyermeküket. Az átadás előtt egy fiatalokból álló kórus elénekelte József Attila Altató című versét is (Aludj el szépen, kis Balázs).

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések