A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

MotoGP: a pilóták nem akarnak Mexikóban versenyezni?

Andrea Dovizioso és Marc Marquez is kijelentette, hogy fejleszteni kell ahhoz a mexikói versenypályát, hogy ott a jövőben futamot lehessen rendezni. 
Mexikó bekerült a 2019-es versenynaptárba és a tervek szerint jövőre először rendezhetnek versenyt az országban. A futam helyszínéül ugyanaz az aszfaltcsík szolgálna, ahol a Forma-1-es Mexikói Nagydíjat is rendezik. A pilóták azonban nem repesnek egyelőre az örömtől az új helyszín miatt. A pilóták látták a pálya útvonaltervét és az előző szezon első két helyezettje nem is rejtette véka alá véleményét a Dorna előtt. 

Marc Marquez kijelentette, hogy amíg a biztonságért felelős emberek nem mondják azt, hogy a mexikói aszfaltcsík 100 százalékban megfelel a biztonsági követelményeknek, addig szóba sem kerülhet a Mexikói Nagydíj megrendezése. A címvédő továbbá hozzátette, hogy nyomatékosan kérik a világbajnokság szervezőit, hogy ne legyen 20 futamnál több egy évben. 

Andrea Dovizioso szerint mielőtt bejelentenék a verseny megrendezését a pilótáknak tesztelniük kellene Mexikóban, mivel véleménye szerint jelenleg a mexikói pálya alkalmatlan arra, hogy motorverseny helyszínéül szolgáljon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések