A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mi a család és mi nem az – Öntsünk végre tiszta vizet a pohárba

Az ultra-liberális társadalom-formálók egyre nagyobb energiát fektetnek bele, hogy végleg lerombolják a normális társadalom legfontosabb alappillérét, a családot. Teszik ezt minden lehetséges fórumon és minden eszközzel amivel rendelkeznek. Ennek egyik módja, hogy a hagyományos család fogalmát, mindenféle egyéb “alternatív” formákkal töltik fel, amikből éppen csak az hiányzik, ami valóban a családot jelenti.
Az egyik nem rég megjelent őrület, például amikor azt mondták, ki, hogy három férfi együttélése is család. „Three are family” – írja címlapján a svéd melegmagazin a QX. Szabad fordításban, hárman vagyunk család.  Erről az alábbi cikkben olvashattunk: Újabb svéd agymenés: három férfi, egy család. Tulajdonképen ez a cikk szülte az alábbi gondolatokat egy facebook felhasználónál, és az alábbiakban az ő gondolatai következnek.
Az ultra-liberálisok, erőszakos társadalom formálása miatt, nagyon fontos, a tisztán látás, hogy el tudjuk kerülni az aljas agymosásuk hatásait. Ezért épp ideje tiszta vizet önteni a pohárba, mi is a család valójában, miért az és mi az ami nem az. Ehhez át kell gondolni pontosan, mit is jelent a “család” kifejezés.

A szavak pontos jelentésének meghatározása, mindenféle értelmes kommunikáció alapvető feltétele. (Lásd a számítógépes protokollokat, vagy programozási nyelveket. Egy adott kifejezés, (bár lehet hogy azonos, de mégis) más-más funkciót takarhat különféle programozási nyelvekben. Az alkalmazás helyes működéséhez pedig alapfeltétel, hogy a programot az adott programnyelvnek megfelelően használjuk és a parancsszavaknak, a rendszer által elvárt “tartalmat tulajdonítsuk”, azaz annak a nyelvnek tökéletesen megfelelően használjuk.

Az ultra-liberális társadalomformálók egyik módszere, hogy a szavakkal játszanak. Úgy igyekeznek társadalmi változásokat elérni, hogy vagy egy-egy kifejezés tartalmi jelentését igyekeznek megváltoztatni és így a társadalomra kényszeríteni az új tartalom elfogadását, vagy a másik módszer, hogy egy-egy tartalmat új szóval határoznak meg, ami tartalmat így a társadalom könnyebben fogad el. A család fogalom átdefiniálásánál az előbbi módszert használják.

Sokak meghatározása szerint, valamint a több évezredes hagyományok alapján, a család kifejezés, az emberi faj szaporodásának és az utódok felnevelésének, valamint tanításának, továbbá az utódok által, a megöregedő szülőkről és nagyszülőkről való gondoskodás közege. A hivatalos iskolai tananyagok úgy is fogalmaznak, hogy: A család alapvető funkciója a reprodukció, biológiai-utódnemző és társadalmi értelemben egyaránt. 

Így értelmezhető a meghatározás, hogy a család szülők és gyermekek, valamint nagyszülők, unokák, stb életközössége. A mai általános életviteli körülmények között, ez általában egy férfi és egy nő életközössége gyermekvállalás céljából. Ami persze vagy összejön vagy nem, de az eredeti szándék ez. Nem véletlen, hogy a régi nyelvekben a gyermekre is használták a család kifejezést. pl. családja született valakinek, vagy hozta a családját is, stb.

Minderről, így ír a hivatalos, magyar felsőoktatási anyagban szereplő definíció:
Családnak nevezzük a szociológiában az olyan együtt élő kiscsoportot, amelynek tagjait vagy házassági kapcsolat, vagy leszármazás, más szóval vérségi (kivételes esetben örökbefogadási) kapcsolat köti össze
A statisztika családdefiníciója ennél valamivel szűkebb: csak a szülőket (vagy egyedülálló szülőt) és velük együtt élő nem házas gyermekeiket számítja a családhoz.
Ennek alapján 3 családtípust különböztet meg: a házaspárt, a házaspárt gyermekkel, továbbá egy szülőt gyermekkel. Ezt szokás családmagnak, vagy nukleáris családnak is nevezni.
A családtól meg kell különböztetni a háztartás fogalmát. Ez az együtt lakó és a megélhetési költségeket megosztó, együtt fogyasztó (étkező, tartós javakat közösen használó) emberek csoportja, akik általában, de nem szükségképpen rokonok.
A fenti definíció, már régóta értségi vizsgatétel.
Egyébként én egy nő és egy férfi házasságát sem nevezném még családnak. Erre ott az azt pontosan leíró házastársak fogalom. A házasság, a majdani családalapításra, azaz gyermekvállalás céljából létrehozott szövetség. A házastársak valójában, a gyermek megszületésekor lesznek igazán család. Aki átélte ezt, az pontosan tudja, hogy így van.

A házasság eredeti célja pedig az, hogy előkészítse a családdá válás , azaz a gyermekvállalás lehetőségét. Nem pedig csak egyszerűen az egymás felé való elkötelezettség kinyilvánítása. Azt meglehet másképp is tenni, legfőképp tettekkel.  Így én a házasság intézményét sem nyitnám ki az azonos neműek számára. A régebbi korokban amíg a házasság nélküli együttélést büntették, jelentette még a kapcsolat törvényessé tételét is. Azonban a mai korban, amikor emberek együtt élését senki sem üldözi, mellesleg akkor sem, ha azonos neműek.

A hivatalos család definíció pedig, (mint fentebb láttuk,) külön megkülönbözteti a családtól, a közös háztartás fogalmát: az együtt lakó és a megélhetési költségeket megosztó, együtt fogyasztó (étkező, tartós javakat közösen használó) emberek csoportja.

Életközösségben azonban bármilyen neműek, bármennyien együtt élhetnek most is. Pl. összeköltözik hat fiú, meg három lány,,, együtt élnek, léteznek, szeretkeznek, stb. Mindenki azzal él nemi életet, akivel akar vagy akár mindenki mindenkivel. De ezt nem nevezném családnak. Ez életközösség, szexuális közösség vagy kommuna.

Ugyanakkor nézzünk mégis olyan helyzetet, amikor mégis jelen van a család, egy olyan esetben, amikor pl. két férfi és egy gyerek él együtt. Ezzel azt is bizonyítani óhajtom, hogy az írás mögött, semmiféle homofób hiedelem nincs és nem a nem-hagyományos, alternatív együttélési közösségek elítéléséről szól. Hanem csakis egyedül a család fogalmának tisztázásáról, megvédéséről.

Szóval kezdjük ott, ha van egy egyedül álló nő, aki egy gyermeket nevel. Nos ezt mégis mindenki családnak nevezi. Egyszülős család. Természetesen akkor is, ha egy férfi nevel gyermeket. … és akkor is ha nem saját, hanem örökbefogadott gyermeket nevel! ( Már ez is jól mutatja, hogy a család fogalma sokkal inkább a gyermeknevelés életközösségre vonatkozik, nem pedig a férfi-nő kapcsolatokra ,,, ebből kifolyólag főleg nem a férfi-férfi, nő-nő kapcsolatokra.)

Szóval mi van akkor ha van egy egyszülős család, ami áll egy nőből, aki örökbe fogad egy gyermeket, így egy család lettek, ezután megismerkedik egy férfivel, aki oda költözik. Ez is egy család. Ha a férfi később elköltözik, akkor is család maradnak, tehát a család a gyermektől az, nem pedig az velük élő másik felnőttől. (Természetesen ugyanez a helyzet, ha egy férfi fogad örökbe egy gyermeket és egy nő költözik hozzájuk.)

Na most mi van ha a nő leszbi és nem férfi hanem egy nő költözik oda hozzájuk. Világos, akkor ez is egy család továbbra is. De nem az odaköltözött másik nő miatt, hanem a gyermek miatt.

Na és akkor mi van, ha van két homo férfi, akik életközösségben élnek, majd az egyik örökbe fogad egy gyermeket. Bizony ez is család ,,, DE NEM a két férfi, hanem a gyermek miatt. Az örökbefogadó férfi és az örökbefogadott gyermek alkotja a családot. Ha épp három férfi él együtt és az egyik örökbe fogad egy gyermeket, no akkor is van család ,,, de nem a három férfi ,, hanem az örökbefogadó felnőtt és az egy gyerek, ők ketten ami a család.

Mindezekből kifolyólag, a három férfi együttélése NEM család. Hanem egy életközösség. A valóban csak barátok, vagy barátnők egy lakásban élésétől pedig csak annyi különbözteti meg őket, hogy szexelnek is együtt.

Na most még valami. Az is a baj a különféle fogalmak elferdítve való használatának, hogy ezzel az eredeti tartalmat kiüresítik belőle. Pl. ha én minden nőnek akivel lefekszem azt mondom óóóó szerelmes vagyok. Akkor bizony amikor tényleg szerelmes leszek, azt mivel fejezem ki. Hiszen a szerelem kifejezést már le degradáltam a szexuális vágyra. Ha ez társadalmi méreteket ölne, akkor pedig ez azzal járna, hogy a szoros romantikus érzelmi kapcsolat és a szexuális etyepetyézés összemosódik. Így az igaz szerelem sem lesz több, mint a szexelgetés.

A család kifejezéssel is így lenne. Ha mindenféle szexuális életközösséget családnak nevezünk, a valódi család összemosódik vele és lealacsonyodik hozzá. Ezáltal az eredeti és valódi család becses értéke mint olyan megszűnik annak lenni. A fentebbiekben tárgyalt társadalom átalakító szándékoknak, pontosan ez is az egyik célja. A társadalom és a nemzet alapját adó legkisebb és legszorosabb egységet, a családot meggyengíteni, felszámolni.

Forrás: Facebook, korrigálva

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések