A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Letartóztatták a fiatalkorú tarhosi rablókat

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség társtettesként elkövetett rablás bűntette miatt kezdeményezte két 16 éves békéscsabai fiú letartóztatását, akik szombaton este raboltak ki egy férfit Tarhoson.
A rendelkezésre álló adatok szerint a két fiatalkorú gyanúsított 2018. augusztus 11-én 20 óra körül Tarhoson, a Békési út és a Petőfi utca kereszteződésében utolértek egy ott gyalogosan közlekedő férfit és megtámadták. Az egyik gyanúsított hátulról meglökte a sértettet, majd egy épület falához nyomta és felszólította, hogy adjon nekik pénzt.

Amikor a sértett ezt megtagadta, őt a gyanúsított két alkalommal arcon ütötte és veréssel fenyegette meg, ha nem adja át a pénzét. A végig mellette álló társa is felszólította a sértettet, hogy pakoljon ki mindent a zsebéből. A sértett – aki a bántalmazás folytán 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett – a gyanúsítottak által kifejtett erőszak és fenyegetés hatására átadta a nála lévő 400 forint készpénzt.

A gyanúsítottak speciális lakásotthon lakói; iskolai tanulmányokat nem folytatnak rendszeresen, munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkeznek, és már többször kerültek összetűzésbe a törvénnyel, jelen bűncselekményt is más, velük szemben folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követték el.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a bűnismétlés veszélye miatt került sor, másrészt mert alappal feltételezhető, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén a tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével a bizonyítást megnehezítenék.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsítottak letartóztatását 1 hónapra elrendelte. A letartóztatás javítóintézetben kerül foganatosításra – áll a Békés Megyei Főügyészség közleményében.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések