Powered by Jasper Roberts - Blog

Kurz brutális lépéseket helyezett kilátásba, ami egész Európára hatással lesz - Brüsszelben tehetetlenül tombolnak

Málta és Olaszország egymásra mutogat, hogy melyik kormánynak kellene beengednie a 177 migránssal Európa partjainál várakozó migránshajót.... ... várakozó migránshajót. Sebastian Kurz osztrák kancellár közben becsatlakozott a vitába, és kijelentette, hogy ezeket a hajókat egyből ki kellene tiltani.
Egy 177 migránssal a fedélzetén várakozó hajó miatt alakult ki vita Málta és Olaszország között.  Az olasz kormány közölte, hogy ők nem engedik kikötni a hajót, mert az olyan területen vette fel a migránsokat, amiért Málta tartózik felelősséggel.

Az olasz belügyminiszter, Matteo Salvini ezenkívül bejelentette, hogy ha az Európai Unió nem ad konkrét segítséget az országának, akkor az migránsokat azonnal vissza fogják szállítani Líbiába.

Sebastian Kurz osztrák kancellár az EU soros elnökeként is becsatlakozott a vitába, és elmondta, hogy véleménye szerint ezeket a hajókat az EU határánál kell feltartóztatni. A máltai kormányfővel folytatott telefonbeszélgetés alkalmával Kurz tudatta, hogy szerinte meg kell tiltani ezeknek a hajóknak az európai partjainál való kikötést, a rajtuk lévő migránsokat pedig vagy a származási országba, vagy egy biztonságosnak számító afrikai országba kell azonnal visszaküldeni.

0 Megjegyzések