A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kézilabda: jó ütemben halad a sérült győri játékosok rehabilitációja

Nora Mörk szeptemberben, Tomori Zsuzsanna minden bizonnyal november végén léphet ismét pályára a Győri Audi ETO KC csapatában.
"Megfelelő ütemben zajlik a rehabilitációja, rendkívül keményen dolgozik. Sőt, talán egy picit jobban is áll, mint ahogy a műtét után eltelt idő indokolná. Ennek az oka, hogy Balatonbogláron a NEKA rehabiltációs részlegén is hasznos munkát tudott végezni"
- mondta a győri klub honlapján a rehabilitációért felelős Holanek Zoltán Tomori Zsuzsannáról, akinek a térde március 22-én, a magyar-holland Európa-bajnoki selejtezőn sérült meg ismét súlyosan, a műtétre öt nappal később került sor.
"Nagyjából két hónap múlva végezhet teljesértékű edzésmunkát, de az első meccs azért még egy picit odébb lesz. Folyamatosan teszteljük, figyeljük a rehabilitációját, hogy mindig a megfelelő munkát kapja. Nagyon jól halad, kondiedzésen például már a csapattal együtt készül"
- tette hozzá a szakember.

Holanek elmondása szerint a február 5-én ugyancsak súlyos térdsérülést szenvedett norvég Nora Mörk már részfeladatokat végez a felnőtt csapat edzésein és nemsokára lesz egy teljeskörű tesztje, ami ha megfelelő eredményeket hoz, akkor teljesértékű edzésmunkával készülhet a visszatérésére. Valószínűleg szeptember végén, legkésőbb október elején már pályára is léphet.

A májusban megsérült kapus, Kiss Éva nemsokára elkezdi a sportágspecifikus terhelést, és ha nem jelentkezik nála fájdalom, akkor szintén teljesértékű edzésmunkát végezhet és szeptember elejére, a bajnokság rajtjára a csapat rendelkezésére állhat.

A Győri Audi ETO KC szeptember 1-én az Alba Fehérvár KC ellen játssza az új idény első bajnoki meccsét, a Bajnokok Ligája csoportkörében pedig októberben kezd.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések