Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ínycsiklandó lecsós csirke tunkolni való szafttal: egyszerű, ízletes egytálétel

A zamatos lecsós csirke friss paradicsommal és paprikával az igazi!
Ha a lecsót csirkével is gazdagítod, biztos, hogy mindenki teli gyomorral és elégedetten áll fel az asztaltól. Bő fél óra alatt elkészíted. Bármilyen csirkehúst használhatsz hozzá, de még finomabb lesz, ha csontos részeket is dobsz a lecsóhoz. Kínálhatod rizzsel, tarhonyával, de friss házi kenyérrel is finom. 

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg csirke
3 db paprika
3 evőkanál liszt
2 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
1 evőkanál fűszerpaprika
1 evőkanál zsír
bors
petrezselyem

Elkészítés:

A zöldségeket mosd meg, a paprikát karikázd fel, a paradicsomot vágd gerezdekre vagy kockákra, a hagymát pedig szeld vékonyra. A csirkét is tisztítsd meg, darabold fel, hogy gyorsabban megpuhuljon. Ha nem szereted, a bőrt is leszedheted. Olvaszd fel a zsírt, és dobd rá a hagymát. Ha kicsit összeesik, mehet rá a lisztbe forgatott csirke. Amikor kifehéredik, dobd hozzá a paprikát, a paradicsomot, a zúzott fokhagymát.

Sózd, borsozd, szórd rá a pirospaprikát, majd közepes lángon párold fedő alatt körülbelül 35 percig. Ha szükséges, közben önts még hozzá vizet. Egyszer-kétszer óvatosan keverd meg. Amikor a csirke puha, illetve a paradicsom és a paprika jól összeesik, húzd le a tűzről. Tálaláskor megszórhatod még petrezselyemmel is.  

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések