Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fűszeres, mustáros csirkemáj sütőben vagy grillen: így még puhább lesz

Ha a csirkemájat mustáros pácban pihenteted, szinte szétolvad a szádban.
A máj egészséges, különösen vérszegényeknek, B-vitamin-hiányban szenvedőknek ajánlott a gyakori fogyasztása. Rengeteg módon elkészítheted, mustáros pácban fantasztikus lesz. A májat ne sózd meg előre, csak a tányéron. A legkényelmesebb, ha sütőben vagy grillen sütöd meg. Krumplival, rizzsel, salátával is kitűnő. 

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg csirkemáj
2 evőkanál mustár
2 evőkanál olaj
1 db babérlevél
1 evőkanál zsír
1 teáskanál majoránna
bors

Elkészítés:

A májat tisztítsd meg, darabold fel. Az olajat keverd el a borssal, a mustárral, a majoránnával, és kend be vele a belsőséget. Takard le, és tedd a hűtőbe egy-két órára, de akár egy egész éjszakán át is pácolhatod.

Pihentetés után egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki zsírral, majd rakd bele a kisebb darabokra vagy karikákra vágott hagymát, a májat, tégy hozzá babérlevelet, és locsold meg a maradék páclével. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. A máj akkor jó, ha nyomásra nem enged rózsaszín levet.

A belsőséget nyársra is húzhatod, és grillen is megsütheted pár perc alatt. Ekkor feltétlenül tűzdelj hozzá bacont.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések