Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Finom, töltött, csirkés wrap olívabogyóval: ebédre és vacsorára is kiváló

Nem kell rögtön gyorsétterembe rohannod, amikor sokkal finomabb verziót készíthetsz otthon. Ez a csirkés wrap igazán kitűnő!
A tortillalapok nagyon közkedveltek, hiszen szinte mindenhol lehet kapni őket, ráadásul roppant praktikusak. Ha korábbi hússütésből maradt kevés hús, csíkozd fel, és tedd a fagyasztóba. Így legközelebb elég lesz felmelegíteni, és három perc múlva tálalhatod is az ebédet.

Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg csirkemellfilé
1 fej vöröshagyma
8 db tortillalap
1 evőkanál kókuszolaj
2 gerezd fokhagyma
1 csomag mexikói vagy fűszeres zöldségkeverék
0.5 db avokádó
1 db kaliforniai paprika
2 db paradicsom
0.5 db jégsaláta
zöld és fekete olívabogyó vegyesen

Elkészítés:

A csirkét vágd csíkokra, és fűszerezd sóval, borssal, fokhagymával és egy kis zöldséges vagy mexikói fűszerkeverékkel. Amíg pácolódik a hús, készítsd elő a zöldségeket. Az olívabogyókat karikázd fel, a hagymát szeleteld fel, a paradicsomot karikázd fel, a kaliforniai paprikát és a jégsalátát vágd vékony csíkokra a megpucolt avokádóval együtt.

Készítsd el a szószt, amit majd a tortillába kensz. A paradicsomos változathoz kis lábosban forralj össze másfél doboz paradicsompürét, két gerezd zúzott fokhagymát, valamint egy kiskanál chilipaprikát és frissen őrölt borsot. Serpenyőben forrósítsd fel a kókuszolajat, és dobd rá a szeletelt hagymát. Addig pirítsd, amíg világosbarna színt kap.

Add hozzá a befűszerezett csirkecsíkokat, és folyamatosan forgatva körülbelül hét perc alatt süsd át. A tortillalapokat melegítsd át egy nagyobb serpenyőben, majd kend meg a paradicsomos szósszal, a közepébe pedig halmozd a csirkecsíkokat és a zöldségeket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések