Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Finom szilvás hűsítő a nyári kánikulában

Egyszerű desszert, amiért a család minden tagja odalesz.

Hozzávalók (kb. 10 szelethez):

10 dkg friss szilva
1 mk. őrölt fahéj
1 mk. őrölt szegfűszeg
3 tojássárgája + 1 tojás
8 dkg cukor
3 ek. Amaretto likőr (mandulalikőr)
10 dkg amaretti keksz
6 dkg aszalt szilva
2,5 dl tejszín

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A szilvákat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük, megszórjuk a fahéjjal, a szegfűszeggel, és a sütőben 10 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd leszedjük a szilva héját, és turmixgéppel szósszá pürésítjük.

A tojássárgákat és a tojást vízgőz felett, a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a likőrt, majd a vízgőz felől elvéve tovább habosítjuk. Az amaretti kekszek felét durva darabokra törjük, az aszalt szilvát apró kockára vágjuk, és a tojáskrémhez keverjük. A tejszínt habbá verjük, majd szintén a tojáskrémbe forgatjuk, lassú mozdulatokkal.

A szilvapürét fóliával bélelt hosszúkás formába töltjük, majd erre öntjük az amaretti kekszes, aszalt szilvás krémet, és a végén kirakjuk egész amaretti kekszekkel a krém tetejét (ami tálaláskor a fagyi alja lesz). Fagyasztóba helyezzük egy éjszakára. Tálaláskor tálcára borítjuk, lehúzzuk a fóliát, és szeletelve kínáljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések