A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Feljelentették a férfit, aki saját pénzéből újította fel a játszóteret

Bálint Róbert a fábiánsebestyéni önkormányzat képviselője saját pénzén újította fel a rossz állapotú játszóteret, erre feljelentették.
Az esetről a Délmagyar c. lap számolt be, eszerint a képviselőnek most azért kell a rendőrségre járnia, mert saját munkájával és pénzén hozta helyre az egyik játszótér gyerekjátékait. 

„A sportpálya melletti játszótérre talán 6-8 évvel ezelőtt kerültek a régi játékok helyére az uniós pénzből vásárolt újak. Nagyon szeretik a gyerekek. Június közepe táján felhívott a feleségem, hogy ugyan menjek már ki oda, és nézzem meg a homokozót. A homok olyan volt, mint a beton. Arról nem is beszélve, hogy volt benne minden, sörösdoboz, állati és emberi ürülék is.
Mérgemben, miután kiszedegettem azt, aminek nincs helye egy homokozóban, szereztem egy ásót, és felástam. Egy édesapa segített. Másnap vitettem egy vállalkozóval két köbméter friss homokot is. A szülők és a gyerekek is nagyon örültek” – mesélte el a férfi a lapnak. 

Róbert a kislányát gyakran levitte a játszótérre és egy alkalommal a gyereknek szálka ment a kezébe. Ezután döntött úgy, hogy lecsiszolja és lefesti a játékok faelemeit és az egyik helyi vállalkozó segítségével az egyik rozoga padot is megjavíttatta. A képviselő még arra is gondolt, hogy gyerekbarát, vízbázisú festékkel mázolja le a játékokat. 
„Miután elkészült a felújítás, a szülőktől sok köszönetet kaptam személyesen és a Facebook-oldalamon keresztül is. Mondták, hogy jönnek segíteni, ha a másik két fábiáni játszóteret is felújítjuk” – mesélte.

A férfi egyébként aktívan civil munkát is végez a településen. Létrehozta a Kiskocsma Barátok Körét, amely már több jótékonysági rendezvényt is tartott, nemrég pedig egy beteg, tartós kórházi kezelésre szoruló feleségét ápoló édesapának gyűjtöttek adományt. A képviselőt ledöbbentette, hogy saját társai jelentették fel azért, mert felújította a játszóteret. 
„Én soha nem gondoltam, hogy abból, hogy vitetek homokot a homokozóba, és lefestem az ülőkéket, baj lesz. Csakhogy a következő testületi ülésen jött a feketeleves. A polgármester úr felháborodásának adott hangot. Minden képviselő elmondta erről a véleményét, ami ugyanaz volt, vagyis hogy bűncselekmény történt a játszótéren, mert nem lett bevizsgáltatva sem a homok, sem a festék… Én már ott bevallottam, hogy én voltam az »elkövető« . Megszavazták, hogy feljelentenek, mivel nem kértem engedélyt, hogy az önkormányzat vagyonához nyúljak. Végül ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést” – magyarázta.

A lap az ügyben megkereste a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságot, ahol azt közölték, hogy a Szentesi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárásban vizsgálja az eset körülményeit. 
A polgármester, Kós György pedig azt mondta, hogy, rendőrségi szakaszban van a feljelentés, és bízik abban, hogy „nem lesz belőle semmi különösebb ügy”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések