A souvlaki könnyed, ízletes nyári fogás, amivel alig van munka, viszont érdemes pácolni.
Míg mi a csirkenyársra többnyire zöldséget is tűzünk, addig a görögök csak kellemesen fűszerezett húst tesznek rá. Van, aki báránnyal, más csirkével készíti. A souvlakihoz jól illik a tzatziki, a görög saláta, de pitát is kínálhatsz hozzá.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg csirkemel
l2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál citromlé
1 kávéskanál szárított oregánó
1 gerezd fokhagyma
só
bors
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, törölgesd le róla a nedvességet, majd vágd fel körülbelül három centis kockákra. A citromlevet keverd össze olívaolajjal, borssal, zúzott fokhagymával, oregánóval, majd kend be vele a húst, és lefedve pácold legalább egy órán át a hűtőben.
Pihentetés után szedd ki a fűszeres keverékből, sózd meg a csirkét, és tűzdeld vízbe áztatott nyársra. Grillen ugyanúgy percek alatt elkészül, mint kevés olajban, serpenyőben sütve. Fontos, hogy közben többször forgasd meg. Tálaláskor díszítheted citromszeletekkel.
0 Megjegyzések