A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ellenzéki ünneplés: Magyarország? Kit érdekel!

Az ellenzék mintha elfejeltette volna, hogy kell egy születésnapot ünnepelni. Pedig augusztus 20. nem egy sima szülinap a sok közül, hanem Magyarországé. A nemzet ünnepe. „A haza minden előtt” – valljuk, ám hogy mindenki szívből ismétli-e Kölcsey veretes szavait, az már komoly kérdés.
Ugyanis a „leghazafibb” ellenzékieknek is maximum egy Facebook üzenetre futotta a nagy hazaszeretetből, másoknak még arra se. A haza tehát le van sz@rva. (A Jobbik legalább megszervezett egy, a végén aztán meglehetősen gyéren látogatott családi napot.)

Karácsony Gergelynek például az volt az augusztus 20-ával kapcsolatos legfőbb mondanivalója, hogy egy 444 cikket osztott meg arról, hogy 42 hetes terhesen biciklizett be szülni a kórházba az új-zélandi nőügyi miniszter. Bravó, Geri! Éljen augusztus 20! Párttársa, Szabó Tímea pedig „illő módon” anyasági örömeit osztotta meg a nagyérdeművel.

„Tegnap már ketten mentünk a parlamenti ülésre. Amíg a Fidesz-KDNP képviselői munkaidőben nyaralgatnak, mi megmutattuk Orbán Viktornak, hogy többet bírunk, mint ahogy azt ő gondolja” – humorizált az ünnep alkalmából a munkaidőt a nyaralástól megkülönböztetni sem képes képviselőnő.

Ennél már csak az LMP hulladék-témája volt magasztosabb. „Ünnepi gondolatuk” az volt, hogy száműznék Magyarországról a műanyag reklámtáskákat. Ennél méltóbb megemlékezést maga Szent István sem kérhetett volna magának.

Az MSZP „ünnepi” üzenetét pedig személyesen Tóth Bertalan pártelnök tolmácsolta közösségi portáljukon. Összefoglalta mindazt, amit a gyerekszobadeficites szocik szerint születésnapon mondani illik. A matricával megbélyegzett civilektől a hajléktalanok vegzálásán át egészen az igazságszolgáltatásra való rátámadásig.

Az MSZP az ünnep fényét azzal is növelte, hogy ismételten bevallotta, számára nem annyira a nemzet születésnapja az igazi ünnep, sokkal inkább az ország életének bealkonyulása. Jó Ujhelyi mester ugyanis Szent István intelmei közül természetesen kiválasztotta azt, amivel leginkább tudják támogatni a migrációt, amit persze most, az európai parlamenti választások előtt valamiért reggeltől estig tagadnak. S hogy olvasóit szokásához híven ezúttal is félrevezesse, úgy írt „ünnepi szöveget” Facebookján, mintha nem tudná, hogy Szent István a jóakaratú jövevényeket akarta gyámolítani és nem azokat a migránsokat, akik „kopogtatás nélkül” rátörnek az országra.

Az övén kívül persze a másik legaljasabb „tószt” természetesen a Demokratikus Koalícióét. „Orbánt is túl fogja élni a nemzet” – írják. Azt sugallva, mintha 2010-től nem fokozatos fejlődési pályán állna az ország, az emberek nem élnének biztonságban és érezhetően jobban, mint korábban.

Így mintha közel hárommillió választó visszatérően kényszerből szavazott volna harmadszor is kétharmadot a Fidesznek. Ferenc testvérnek igaza van, a nemzet biztosan túléli a kormányfőt, ahogy Szent Istvánt és követőit is, de hogy nem Gyurcsány vezetésével, amiről éjjelente – izgalomtól leizzadva – álmodozik, az sokkal több, mint valószínű.

Summa summarum, ha az ellenzéknek saját nemzetéhez mindössze ennyi mondanivalója van augusztus 20. alkalmából, akkor nem csoda, hogy a választásokon rendre megnézheti magát. Valószínűsíthető, hogy a tortát legközelebb sem a tányérjára, sokkal inkább a képébe kapja.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések