A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Durva, hogy mennyi kalóriát égethetsz velük: ez a 7 leghatásosabb jógapóz, ha fogyni akarsz

A jóga nemcsak lazítani jó, fogyni is lehet vele.
Sokan úgy gondolják, hogy a jóga nem jó a fogyáshoz, mert úgy tűnik, mintha lassú mozdulatokból és hosszú meditációból állna, pedig ez a mozgásforma nemcsak az elmédet edzi, hanem komolyan megdolgoztatja az izmaidat is.

Mivel sokban épít az egyensúlyra és a hajlékonyságra, a hosszan kitartott gyakorlatokhoz és pózokhoz néha komoly izommunka kell, ezért van, hogy egy óra jógával akár 200-600 kalória is elégethető a jóga típusától és az edzés intenzitásától függően.

A legjobb kalóriaégető gyakorlatok

Bár a Bikram- és a Power jógával lehet általánosságban a legtöbb kalóriát elégetni, az sem mindegy, hogy milyen jógapózokat választasz. A most mutatott gyakorlatokat akár otthon is elvégezheted, és, ha rendszeresen belefoglalod őket a napi edzésbe, sokat segíthetnek a fogyásban. Mindegyiket minimum egy percig tartsd ki.
A deszkapóz azért égeti nagyon jól az energiát, mert minden izmodat meg kell dolgoztatnod hozzá. Minél tovább tartod ki a pózt - legyen az fél perc vagy öt -, annál több kalóriát használsz fel.
Az oldalsó deszkapóz még keményebb. Ezt nehezítheted a felül lévő láb emelésével, ami a zászló póz, mindkettő erősíti a törzs izmait.
A székpózhoz a tested legnagyobb izmait dolgoztatod meg, ezért égethetsz vele annyi kalóriát. Ráadásul ez egy meglepően kímélő gyakorlat, így bárki kipróbálhatja.
A harcos póz tulajdonképpen kitörés magas kartartással, ami az egész tested megdolgoztatja, nyújtásnak is nagyon jó, ráadásul az egyensúlyérzékedre is szükség van hozzá.
A Chaturanga póz szintén az egész testet igénybe veszi. A karizmok folyamatosan dolgoznak, hogy a felkar és az alkar 90 fokos szöget zárjanak be egymással. A lábizmok pedig azért, hogy a törzs egyenes maradjon.
A teljes hídállás - Urdhva Dhanurasana - az egész testet igénybe veszi, dolgozik hozzá a láb, a fenék, a vállak és a karok is. Nyújtásnak is tökéletes.
A delfinpóz hasonlít a lefelé néző kutyához, de itt a könyökök is érintik a földet. Egyszerre erősít és nyújt, és jót tesz a tricepsznek.
A napüdvözlet egy kis csalás, hiszen ez nem egyetlen póz, inkább egy egész mozdulatsor, amit a grafika jól illusztrál. A gyakorlat végzése során dolgozik a hasizom, a vádli, a vállak, a bicepsz és a tricepsz. Erősítésnek is kiváló, és feltölt energiával.
A gyakorlatok végeztével ne felejts el meditálni egy kicsit, hiszen a mozgás nemcsak a tested, hanem a lelked egészsége miatt is fontos.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések