A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Down-szindrómás fiú lőttek le a svéd rendőrök, mert játékpisztoly volt nála

Játékpisztolya miatt lőttek le egy Down-szindrómás fiút svéd rendőrök.
A Down-szindrómás fiú, Eric Torell mindössze annyit vétett, hogy játékpisztollyal sétált az utcán csütörtökön a hajnali órákban Stockholmban.

A svéd rendőrség egy fegyveres férfiről szóló bejelentés kapcsán érkezett ki a helyszínre, ahol – mivel fenyegetőnek ítélték a helyzetet – arra kérték Eriket, dobja el a fegyvert. Ám mivel ennek nem tett eleget, a rendőrök végül tüzet nyitottak a 20 éves fiúra, s csak utólag derült ki, hogy valójában egy játéktárgy miatt tették ezt. A svéd rendőrök elmondása szerint a fiú fenyegetően viselkedett – számolt be az Index.

A Down-szindrómás férfit órákkal a lelövése előtt eltűntként jelentette be a családja. Az édesanyja, Katarina Söderberg azt mondta, a játékfegyvert ajándékba kapta a 20 éves fiú, aki egyébként a világ legkedvesebb embere volt.

A fiú édesanyja a svéd Expressen újságnak azt nyilatkozta: Ericnek súlyos fogyatékossága révén a beszéddel is meggyűlt a baja, így csak a „mama” szót haszzálta.

„Érthetetlen. A légynek sem ártana” – mondta a Down-szindrómás fiú anyja, 20 esztendős gyermekének ügyét pedig tovább vizsgálják.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések