Hirdessen itt

Darált hússal töltött karfiol: így még soha nem próbáltad

Szénhidrátszegény vacsora vagy ebéd lehet a töltött karfiol.
A karfiol és a darált hús már sokszor bizonyított együtt. Ezúttal próbáld ki, hogy a zöldségbe töltöd a húsos masszát. Önmagában is teljes fogás, mert laktató, így nem is kell mellé köret.

Hozzávalók 4 személyre:

1 db karfiol
50 dkg darált sertéshús
1 db vöröshagyma
1 db kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika
1 mokkáskanál kömény
bors
olaj

Elkészítés:

A karfiol aljáról vágd le a zöldet, de ügyelj, hogy a fej egyben maradjon. Mosd meg, és enyhén sós vízben főzd 10 percig. Ezt követően szűrd le, csepegtesd le. Figyelj, hogy véletlenül se essen szét. A vöröshagymát vágd apróra, a paprikát pedig kis kockákra, és keverd a darált húshoz. Add hozzá a fokhagymát, a sót, a borsot, a pirospaprikát, a köményt, és az egészet jól dolgozd össze. 

Egy tűzálló tálat vékonyan kenj ki olajjal. A karfiolba készíts lyukakat éles, vékony pengéjű késsel, majd ezekbe a mélyedésekbe nyomkodj húsos masszát. Rakd forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.  

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések