Dobd fel a fasírtot, sajttal, brokkolival igazán különleges, és így nem fog kiszáradni sütés közben.
A hagyományos fasírtot számtalan módon készítheted, próbáld ki brokkolival és sajttal töltve. Akkor az igazi, ha belül puha, kívül kérges. Nagy előnye, hogy gyorsan elkészül, sokáig eltartható, ha kihűl, gyönyörűen szeletelhető, és bármilyen hidegtálon jól mutat.
Hozzávalók 4 személyre:
70 dkg darált sertéshús
10 dkg sajt
3 db zsemle
3 db tojás
1 fej brokkoli
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt kömény
1 kávéskanál őrölt bors
só
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A brokkolit szedd rózsáira, és tedd forrásban lévő vízbe. Főzd öt-hét perc alatt roppanósra, és szűrd le. A zsemléket áztasd hideg vízbe, majd csavard ki, és rakd a darált húshoz. Egyesével üsd hozzá a tojásokat, ízesítsd apróra vágott hagymával, préselt fokhagymával, köménnyel, sóval és borssal. Kézzel alaposan dolgozd össze a masszát. Érdemes megkóstolni, ha kell, dobj még hozzá ízesítőt.
Az asztalra fektess egy fóliát vagy sütőpapírt, tedd rá a húsmasszát, és simítsd téglalap alakúra. Oszd el rajta egyenletesen a vékony szeletekre vágott sajtot és a brokkolit, majd tekerd fel. A tetejét szórd meg zsemlemorzsával. Önts alá kevés vizet, és fedd le fóliával. Tedd sütőbe, és 180 fokon süsd 20 percig, hogy jól átpuhuljon. Utána vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.
0 Megjegyzések