Hirdessen itt

Bajnokok Ligája: a Malmőt is kiejtette a Vidi FC!

A magyar bajnok Vidi FC gól nélküli döntetlent játszott a Malmővel és így bejutott a Bajnokok Ligája negyedik selejtezőkörébe. A fehérvári együttes ezzel az eredménnyel már minimum ott van az Európa-liga csoportkörében. 
A Svédországban elért bravúros döntetlent (1-1) követően a Vidinek egy gól nélküli döntetlen is elég lett volna a továbbjutáshoz, ám a csapat vezetőedzője Marko Nikolics igyekezett hangsúlyozni, hogy a gárda nem a 0-0-ra játszik Felcsúton.

A magyar csapat előtt a 10. percben adódott az első komolyabb lehetőség, de Lazovics elől tisztázni tudtak a svéd védők az utolsó pillanatban. Negyedórával később Kovács is meglőhette volna a hazaiak vezető gólját, de gólhelyzetben szerelni tudták. Bár a Malmö többet birtokolta a labdát az első félidőben, de a svédek nem tudtak igazán veszélyes helyzetet kialakítani 45 perc alatt. 

Christiansen és Rosenberg révén malmői helyzetekkel kezdődött a második játékrész, de egyik lehetőségből sem született gól. Az 57. percben Lazovics révén a Vidi is helyzetbe került, de a labda fölé ment, majd percekkel később Juhász fejese volt kapura veszélyes. 

66 percnyi játékot követően eldőlhetett volna a mérkőzés, a hazaiak ekkor ugyanis tizenegyeshez jutottak miután Dahlin elsodorta a kiugró Negot. A tizenegyest Danko Lazovics azonban a kapusba lőtte. A szerb támadó bánatában letépte a hálót, így néhány percet állt a játék. 

Az incidenst követően sokáig nem láthatott helyzetet a Pancho Aréna publikuma. A 89. percben aztán felsóhajthattak a nézők miután Kovácsik védett egy veszélyesebb svéd lehetőséget. Miután a magyar kapus a 94. percben is fogott egy veszélyes beadást már csak az volt a kérdés, hogy hány percig tart a mérkőzés. 

Végül 96 percnyi játék után a játékvezető lefújta a mérkőzést, így a Vidi FC továbbjutott az utolsó selejtezőkörbe. A győzelemmel biztossá vált, hogy a magyar bajnok minimum az Európa-Liga csoportkörében szerepelhet ősszel. 

A BL-csoportkörbe jutásért vívott utolsó selejtezőpárharcban a Vidi ellenfele az AEK Athén lesz, amely 3-2-es összesítéssel múlta felül a Celticet.  

Mol Vidi FC – Malmö FF (svéd) 0-0

Felcsút, Pancho Arena. Játékvezető: Estrada (spanyol)
Vidi: Kovácsik – Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira – Nego, Hadzic, Nikolov (Pátkai, 85.), Kovács I. (Huszti, 89.) – M. Scsepovics, Lazovics (Tamás K., 95.). Vezetőedző: Marko Nikolics
Malmö: Dahlin – Larsson (Vindheim, 75.), Brorson, Nielsen, Lewicki – Bachirou, Bonke (Gall, 79.), Christiansen, Rieks – Rosenberg, Strandberg (Antonsson, 70.). Vezetőedző: Uwe Rösler

Továbbjutott: a Vidi FC (1-1, idegenben lőtt góllal)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések