Hirdessen itt

Az emberi jóságba vetett hitt vezetett a fiatal amerikai pár halálához

Világ körüli kerékpáros körútján vált gyilkosság áldozatává Jay Austin és Lauren Geoghegan.Halálra késelték azt a huszonéves amerikai párt, amely így vélekedett az emberi gonoszságról:
A gonosz csak egy hamis fogalom, amit azokra az embertársainkra találtunk ki, akik tőlünk eltérő értékeket vallanak és más perspektívából szemlélik a világot.”

Jay Austin, aki a városfejlesztési minisztériumban, és Lauren Geoghegan, aki a Georgetown egyetem felvételi irodáján dolgozott, még tavaly mondott fel a munkahelyén, hogy nyeregbe szállva, körbe kerékpározza a világot.

A fiatal pár azért döntött így, mert úgy érezték, hogy a munkájukkal csak elpazarolják az életüket. A világ körüli kerékpározás közben az Instagramon és egy közös blogon dokumentálták tapasztalataikat, ugyanis meg akarták testesíteni a nyíltszívűséget, valamint meg akarták mutatni, hogy az idegenek viszonozzák a kedves cselekedeteket.

Austin egyszer erről így írt:
Ha az újságokat olvassátok, akkor arra következtethettek, hogy a világ egy hatalmas, félelmetes hely, ahol az emberekben nem szabad megbízni, mert rosszak és gonoszak. Ne higgyetek nekik, mert az emberek többsége igenis kedves! Néha önzőek, rövidlátóak, de kedvesek, csodálatosak és nagylelkűek.”
Az emberi jóságba vetett hit azonban tragédiába torkollott, amikor a fiatal pár Tadzsikisztánba érkezett, ugyanis július 29-én egy öt főből álló fegyveres csoport rájuk támadt és halálra késelték őket. Rajtuk kívül egy svájci és egy holland kerékpárost is meggyilkoltak.Két nappal a gyilkosság után az Iszlám Köztársaság közzétett egy felvételt, amiben az ötfős banda a fekete zászlójuk előtt, a kamerába nézve, eldicsekedett azzal, hogy megöltek néhány „hitetlent”. A sokkoló hírt többféleképpen véleményezték az emberek.

Voltak, akik szerint Austin és Geoghegan tragédiája tökéletes példa arra, hogy milyen veszélyek leselkednek az utazókra, és mennyire veszélyes a naivitás. Mások úgy ítélték meg, hogy a fiatal pár a jobb világért folytatott harc mártírjai, akiknek nem volt szerencséje.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések