A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Autósport: gerincműtéten esett át az IndyCar újonca

Gerincműtéten esett át Robert Wickens, aki a hétvégi Poconoban rendezett IndyCar-futamon szenvedett súlyos balesetet. 
A hétvégén Poconoban rendezték az IndyCar-szezon tizennegyedik versenyét. Az oválpályán összesen 200 kört teljesített a mezőny, 7 kör után azonban órákra le kellett állítani a futamot. 

Az újoncként is remek eredményeket elérő Robert Wickens megpróbálta megelőzni Ryan Hunter-Reayt amikor megcsúszott. A kanadai versenyző a falnak csapódott amin azonban autója gellert kapott és gyakorlatilag letarolta a kerítést. 

Wickens az ütközés után végig tudatánál volt ám nem tudott kiszállni az autóból és közel 30 perc után tudták csak kiszabadítani. Az újoncot mentőhelikopterrel kórházba szállították. A hivatalos diagnózis szerint eltört az egyik karja, két bokája, valamint a gerince is megsérült. 


Az IndyCar és a Schmidt Peterson közleménye szerint Wickens tegnap az Alentownban található városi kórházban gerincműtéten esett át és bár sérülését nem definiálták, a közlemény szerint az MRI vizsgálat megállapította, hogy ez a beavatkozás létfontosságú volt. A versenyzőre több hónapos kihagyás várhat sőt még az sem biztos, hogy valaha visszatér a versenypályára. 

A 29 éves Robert Wickens az egyik legtehetségesebb kanadai pilótának számít. 2011-ben megnyerte a Renault-világsorozat 3,5-es kategóriáját, ugyanebben az évben tesztversenyzőként részt vehetett egy F1-es hétvégén a Marussia színeiben, az utóbbi években pedig több győzelmet aratott a DTM-ben. Az IndyCarban idén debütált, eddig négy futamon állhatott dobogóra valamint egy pole pozíciót szerzett. 

A poconoi versenyt egyébként Wickens balesetét követően két órával újraindították és Alexander Rossi győzött Will Power és a bajnokságot vezető Scott Dixon előtt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések