Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A magyar konyha ínyencségei – Borsos tokány

Hozzávalók:

1 kg marhalapocka, esetleg lábszár
olíva olaj
20 dkg vöröshagyma
5 dkg paradicsompüré
fokhagyma
őrölt bors
majoránna

Elkészítés:

A húst ujjnyi vastagságú, 6 centiméteres csíkokra vágjuk.

Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, és azzal egy kicsit pirítjuk. Belemorzsolunk egy fél evőkanálnyi majoránnát.

Beletesszük a húst, megsózzuk, és gyakori kevergetés mellett pörköljük, míg levét el nem főtte.

Ezután kevés vizet adva hozzá fedő alatt mérsékelt tűzön pároljuk. Ha a levét elfőtte, mindig csak kevés vizet öntsünk alá, hogy csak rövid lében párolódjon.

A párolás vége felé tesszük bele a zúzott fokhagymát ízlés szerinti mennyiségben. Mikor megpuhult a hús, borsozzuk.

Tarhonyát, petrezselymes burgonyát vagy párolt rizst adunk mellé, valamint savanyúságot, vagy friss salátát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések