A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Topligák: Spanyolországban és Olaszországban is rajtol a bajnokság

A héten kezdetét veszi a Serie A és a La Liga küzdelemsorozata, Angliában pedig több rangadót is rendeznek. 

Premier League, 2. forduló 

Az Arsenal szurkolói kissé a szívükhöz kaphattak amikor meglátták csapatuk idei sorsolását, az ágyúsok ugyanis az első fordulóban a Manchester Cityvel mérkőztek (és kaptak ki) új érájuk kezdetén, most pedig a Chelsea sem ígérkezik könnyű feladatnak a londoni rangadón. A Liverpool a Crystal Palacehoz látogat, amely idegenben még az előző évi BL-döntősnek sem tűnik könnyű feladatnak, mint ahogyan a Manchester United is kapott már ki Brgihtonban. A MU-nál már csak azért sem lehetnek nyugodtak mert Matic, Rojo és Herrera is sérüléssel küzd a fontosabb játékosok közül. A Tottenham az élvonalba visszakerülő Fulham, míg a címvédő Manchester City a Huddersfield ellen növelheti pontjai számát. 

szombat:
13.30: Cardiff City–Newcastle United (Spíler1)
16.00: Everton–Southampton
16.00: Leicester City–Wolverhampton Wanderers
16.00: Tottenham Hotspur–Fulham (Spíler1)
16.00: West Ham United–AFC Bournemouth
18.30: Chelsea–Arsenal (Spíler1)

vasárnap:
14.30: Burnley–Watford
14.30: Manchester City–Huddersfield Town (Spíler1)
17.00: Brighton & Hove Albion–Manchester United (Spíler1)

hétfő:
21.00: Crystal Palace–Liverpool


La Liga, 1. forduló

Tegnap két mérkőzéssel kezdetét vette az idei spanyol bajnoki versenyfutás és a Levante máris meglepő győzelmet aratott Sevillában. A címvédő Barcelona egy könnyebbnek ígérkező mérkőzést vív a nyitófordulóban az Alaves ellen, a katalán óriás szurkolói természetesen gólesőre számítanak a nyitányon. A Cristiano Ronaldot elengedő Real Madrid az Európai Szuperkupa után ismét egy városi riválisával néz farkasszemet, ám meglepő lenne ha a Getafe pontot szerezne a Bernabeu Stadionban, még akkor is ha a szakértől jelenleg kissé le is sajnálják a BL-címvédőt. Nem kellett sokat várni a szezon első rangaódjára sem, hétfő este a friss szuperkupagyőztes Atlético Madrid az előző szezonban erőn felül teljesítő Valenciával néz farkasszemet.  A Sevilla idegenben, a Celta Vigo pedig egy érdekesnek tűnő Espanyol elleni 90 perccel kezdi meg idei idényét. 

pénteken játszották:
Girona-Valladolid 0-0
Betis-Levante 0-3 (Roger 38., Morales 54., 90+5.) 

szombat:
18.15: Celta Vigo–Espanyol (Spíler2)
20.15: Villarreal–Real Sociedad (Spíler2)
22.15: FC Barcelona–Deportivo Alavés (Spíler2)

vasárnap:
18.15: Eibar–Huesca (Spíler2)
20.15: Rayo Vallecano–Sevilla (Spíler2)
22.15: Real Madrid–Getafe (Spíler2)

hétfő:
20.00: Valencia–Atlético Madrid
22.00: Athletic Bilbao–Leganés

Serie A, 1. forduló

Nyugodtan lehet mondani, hogy azzal, hogy Cristiano Ronaldo Olaszországba szerződött jelenleg többen figyelnek a Serie A-ra, mint az elmúlt szezonokban. A portugál aranylabdás szinte biztosan kezdődként lép pályára ma délután a Juventus színeiben a Chievo ellen. Az új éra megkezdése után egy nagy rangadóra van kilátás az előző szezonban a BL-t az utolsó körben elbukó Lazio és az átalakulásokon keresztülmenő Napoli között. Tavaly a nápolyiak könnyedén győztek Rómában, a nyáron azonban kissé átalakult a csapat, így ez a derbi egy kiváló erőfelmérőnek ígérkezik. Az  AS Roma sem éppen a legkönnyebb ellenfelet kapta mivel a "farkasok" a Torinóval játszanak, míg az Internazionael a Sassuolo vendégeként kezdi a 2018/19-es idényt. 

A Genovában történt hídkatasztrófa miatt a Genoa-Milan és a Sampdoria-Fiorentina mérkőzéseket a szövetség elhalasztotta, így nem rendeznek teljes fordulót Olaszországban. 

szombat:
18.00: Chievo–Juventus (Digi Sport1)
20.30: Lazio–Napoli ( Digi Sport1)

vasárnap:
18.00: Torino–Roma (Digi Sport1)
20.30: Bologna–SPAL
20.30: Empoli–Cagliari
20.30: Parma–Udinese 
20.30: Sassuolo–Internazionale (Digi Sport1)

hétfő:
20.30: Atalanta–Frosinone

Ligue 1, 2. forduló

Már tegnap megszületett a szezon első meglepetése, mivel az éremesélyes Lyon nem tudott győzni Reimsben. Ez azonban fele akkora döbbenetet sem váltott ki mintha a Guinguamp legyőzni a PSG-t, ám erre azért jóval kisebb az esély. A Monaco a Lille ellen játszik érdekesnek ígérkező mérkőzést, a Marseille pedig a szezont győzelemmel indító Nimes ellen próbálja megszerezni a 3 pontot. 

korábban játszották:
Reims-Lyon 1-0 (Chavarria 32.)
szombat:
17.00: Guingamp-PSG
20.00: Amiens-Montpellier
20.00: Caen-Nice
20.00: Dijon-Nantes
20.00: Monaco-Lille
20:00: Rennes-Angers

vasárnap:
15.00: Strasbourg-St-Etienne
17.00: Toulouse-Bordeaux
21:00: Nimes-Marseille

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések