A dinnye-feta párosítás hihetetlenül jó, próbáld ki akár salátaként! Behűtve az igazi.
Néha a legegyszerűbb ötletek a legütősebbek. A fetás dinnyesaláta egészséges és ízletes vacsora, az alapreceptet aztán kedvedre variálhatod. Most még bátran vásárolhatsz dinnyét, az idén különösen jó a termés, biztosan nem fogsz csalódni.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg görögdinnye húsa
20 dkg feta
3 evőkanál olívaolaj
1 db citrom
2 ág menta
só
bor
ecet
Elkészítés:
A dinnyét magozd ki, vágd le a héját, és a belsejét kockázd fel. A fetát is darabold fel, és rakd a dinnyével együtt egy tálba. A citrom levét facsard ki, keverd össze az olívaolajjal, kevés sóval, és locsold meg vele a dinnyét. Hagyd állni a hűtőben legalább egy órát. Megszórhatod még snidlinggel, esetleg rakhatsz hozzá lilahagymát vagy uborkát is. Tálaláskor visszatöltheted a dinnye héjába, meglocsolhatod borecettel, és díszítheted leöblített menta- vagy citromfűlevelekkel.
0 Megjegyzések