A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

30 perces, gluténmentes muffin ribizlivel: senki nem veszi észre, hogy nem sima lisztből készül

Diétázol, kerülöd a lisztes ételeket? Ezt a gluténmentes, ribizlis muffint akkor is megeheted!
Gluténmentes diéta során se mondj le a finom süteményekről! Ez a diétás, ribizlis muffin pont olyan lesz, mint a sima lisztből készült változat. A tésztája pillekönnyű, és még másnapra sem lesz száraz, ráadásul pikk-pakk lekevered. Rakj bele bátran savanykás ribizlit, jól megy az édes tésztához. Fagyival kínálva a legjobb.

Hozzávalók 12 darabhoz:

30 dkg rizsliszt
25 dkg ribizli
10 dkg porcukor
2 db tojás
2 dl tej
1 dl napraforgóolaj
1 db citrom
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sütőporral, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával. Add hozzá a tojásokat, a tejet, az olajat, és dolgozd egyneművé a masszát. Végül forgasd hozzá a megmosott, lecsepegtetett ribizlit. Egy muffinsütő mélyedéseit béleld ki papírkapszlikkal, vagy kend ki olajjal. Töltsd háromegyedig a masszával.

Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Ha a tésztába beleszúrsz egy tűt, és nem lesz ragacsos, kiveheted. A langyosra hűlt muffinokat szedd ki a papírból, és porcukorral meghintve kínáld. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések