A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Wimbledon: Kevin Anderson kiejtette Roger Federert

Kevin Anderson élete legnagyobb teljesítményét bemutatva kétszettes hátrányból legyőzte a címvédő Roger Federert a wimbledoni teniszbajnokságon. 
Hiába számít stabil Top10-es játékosnak a dél-afrikai Kevin Andreson, aki a US Openen egészen a döntőig jutott, a szakértők semmi esélyt nem adtak számára a címvédő Roger Federer ellen. 

Nem is az első szett volt az ahol a dél-afrikai "szervagép" bizonyította, hogy képes lesz borítani a papírformát, ugyanis rögtön az első játékban elvesztette az adogatását, majd Federer 5:2-nél is brékelt így az első szett alig 26 perc alatt befejeződött. 

Anderson a második szettben már kezdett magára találni és el is tudta venni ellenfele szerváját, Federer azonban visszabrékelt és rövidítést követően (amelyet 7-5-re nyert meg a svájci) már 2:0-ra vezetett a szetteket tekintve. 

Innentől kezdve azonban egy teljesen új mérkőzés kezdődött, Federer fogadójátéka ugyanis teljesen szétesett. Az adogatásait hozni tudta a nyolcaszoros wimbledoni bajnok, fogadóként viszont még a pontokért is meg kellett szenvednie. 5:5-öt követően aztán Anderson aztán brékelni tudott és mivel az adogatójátékával nem volt probléma, így lényegében visszajött a meccsbe. 

A negyedik szett hasonló képet mutatott, Federer nem jutott el bréklabdáig, Anderson viszont 3:3-at követően a másodikat kihasználta és mivel előnyét végig megtartotta, kiharcolta a döntő szettet. 

Az ötödik játszma első 12 adogatójátékában mindössze egyetlen bréklehetőség volt, azt Federer elszalasztotta, így 6:6-ot követően sem dőlt el a mérkőzés. Mivel két játéknyi különbséggel kell nyerni az ötödik játszmát így mindkét játékos óvatosabban kezdett el játszani ezt követően. 11:11-nél aztán Anderson egy újabb bréklabdához jutott, amelyet beütött. Ezt követően már csak az volt a kérdés, hogy a dél-afrikai keze megremeg-e, ám ez nem történt meg és így megszületett az idei wimbledoni torna legnagyobb meglepetése. 

A 4 órán és 17 percen keresztül tartó csata során Anderson összesen 28 ászt ütött (Federer 16-ot) és így az is belefért, hogy három kettős hibát vétsen, további döntő tényező volt, hogy a világranglista nyolcadik helyezettje 9 bréklabdát is kivédekezett. 

A nap másik (eddig befejezett) mérkőzésén a háromszoros wimbledoni bajnok Novak Djokovic négy szettben győzött Kei Nihikori ellen. 

Végeredmény:

Kevin Anderson-Roger Federer 2:6, 6:7, 7:5, 6:4, 13:11

Tour de France: Peter Sagan is duplázott

A pontverseny ötszörös győztese Peter Sagan második idei szakaszgyőzelmét aratta az idei Tour de France-on. Lorient és Quimper között egy 204 és fél kilométeres etapot rendeztek ma a világ legnagyobb kerékpárversenyén. Az emelkedőkkel tarkított szakaszon összesen öt kisebb hegyet kellett megmásznia a mezőnynek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések