Kedvelj és ajánlj minket a facebookon is

Beraking News

Hirdetés

Valótlan állítással hívta ismerősére a rendőröket a nyíracsádi férfi

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki koholt bűncselekmény elkövetése miatt tett bejelentést a segélyhívó számon.
A vádlott 2018 januárjában mobiltelefonjáról felhívta a 112-es segélyhívó számot. A vádlott valótlanul azt állította, hogy az élettársa telefonált neki, hogy nyíracsádi otthonukban megjelent egy áltata ismert férfi, aki késsel bemászott az udvarra, betörte az ablakukat és megöléssel fenyegette az élettársa kisgyermekeit.

Bejelentése során a vádlott azért kért rendőri segítséget, mert mint elmondta, a fenyegető férfi szerelmes az élettársába és már korábban is megöléssel fenyegette gyermekeit.

A segélyhívó központ által értesített illetékes hatóság a helyszínre küldte munkatársait. A háznál kiderült, hogy a vádlott bejelentésében foglaltak valótlanok, az épület ablakai sértetlenek, a meghallgatott élettárs is alátámasztotta, hogy nem történt fenyegetés. Valótlan tartalmú bejelentése által a vádlott hamisan vádolta magánlaksértés bűntettével az általa megjelölt férfit, aki ellen így nem indult büntetőeljárás.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben hamis vád bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratában pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

A büntetőügy nyomozását a vádat emelő ügyészség végezte, mivel az igazságszolgáltatás elleni bűncselekmények – például a hamis vád vagy hamis tanúzás – nyomozását korábban kizárólag az ügyészség folytatta.

Az új büntetőeljárási törvény 2018. július 1-én történt hatályba lépését követően azonban az igazságszolgáltatás elleni bűncselekmények nyomozását már a rendőrség mint általános nyomozó hatóság végzi.

Öt debreceni buszjárat útvonala változik a Campus miatt

A Campus Fesztivál előkészületi munkálatai miatt és annak zavartalan lebonyolítása érdekében a szervezők 2018. július 16-án üzemkezdettől, július 22-én üzemzárásig lezárják a Nagyerdei körút Pallagi út és Ady Endre út közötti szakaszát. Ez alatt az időszak alatt a 16-os, 22-es, 22Y-os, 24-es, valamint a 24Y-os autóbuszok terelőútvonalon közlekednek.

Nincsenek megjegyzések