Hirdessen itt

Lemeszelik a debreceni rendőrök a szabálytalanul közlekedőket

A Debreceni Rendőrkapitányság összegezte az év elmúlt időszakának közlekedésbiztonsági tapasztalatait.
A városban történt közlekedési balesetek vizsgálatakor megállapítható, hogy azok bekövetkezésének legfőbb okai a sebesség helytelen megválasztása, az elsőbbségi szabályok be nem tartása, a vasúti, valamint közúti fényjelzőkészülékek jelzésének figyelmen kívül hagyása és a kanyarodási, irányváltoztatási szabályok megszegése.

A közlekedés akkor működik jól és akkor nem történik baleset, ha a rá vonatkozó szabályokat mindenki betartja. A közlekedés során egy szabályszegés eredményeként bárkiből lehet elkövető és áldozat egyaránt, ezért közösen kell tennünk, hogy ez ne történjen meg. Régi szlogen a „Mindenkit hazavárnak”, ennek elérése érdekében úgy is kell részt venni a közúti közlekedésben, hogy mindenki hazaérjen.

A balesetek számának csökkentése érdekében továbbra is számíthatnak a járművezetők közlekedési ellenőrzésekre Debrecenben és a megye egész területén.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét a felelős, szabálykövető közlekedésre! Ne feledjék, a szabályok betartásával megelőzhetők a balesetek! Mindenkit hazavárnak!

Valótlan állítással hívta ismerősére a rendőröket a nyíracsádi férfi

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki koholt bűncselekmény elkövetése miatt tett bejelentést a segélyhívó számon. A vádlott 2018 januárjában mobiltelefonjáról felhívta a 112-es segélyhívó számot. A vádlott valótlanul azt állította, hogy az élettársa telefonált neki, hogy nyíracsádi otthonukban megjelent egy áltata ismert férfi, aki késsel bemászott az udvarra, betörte az ablakukat és megöléssel fenyegette az élettársa kisgyermekeit.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések