A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sokat dolgoznak a magyarok, kevés pénzért - derült ki egy nemzetközi felmérésből

A szakember szerint mindehhez rosszabb munkakörülmények és hosszabb munkaidő is társul.
Sokat dolgoznak a magyarok, kevés pénzért. Egy friss nemzetközi összehasonlítás szerint csak Mexikóban, Lettországban és Görögországban fizetnek kevesebbet egy ledolgozott munkaóráért, mint Magyarországon. A lista élén Luxemburg és Svájc áll, de a környező országokban is 10 százalékkal jobban keresnek a dolgozók.

2017-ben egy magyar munkavállaló 1740 órát dolgozott összesen. A vizsgált 34 országból ezzel a középmezőnyben végeztünk. Rosszabb a helyzet, ha a munkáért kapott fizetést nézzük. A magyar pénzek a második legrosszabb helyen végeztek. Vagyis: a magyarok többet dolgoznak, kevesebb bérért.

A GKI szerint a gond az, hogy nagyon alacsony szintről nőnek a bérek. Példának említette, hogy egy azonos végezettségű szakmunkás Németországban négyszer annyit keres, mint egy magyarországi. Mindehhez pedig hosszabb munkaidő és rosszabb munkakörülmények is társulnak nálunk. A szakember szerint ezek összessége okozza a tömeges elvándorlást az országból.

Az RTL Híradó kereste a kormányt, hogy mit szólnak az adatokhoz, de nem kaptak választ. A kormány korábban arról számolt be, hogy emelkedtek a bérek.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések