A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ők a thai mentőakció búvárai, akiket hősként ünnepel a világ

Az elképesztő nemzetközi összefogásban a világ legjobb merülési szakemberei vettek részt. Mutatjuk őket, és azt is, ki volt az első, akinek a hangját a gyerekek meghallották.
John Volanthen. Ő az a brit búvár, akinek a hangját először hallották meg a föld alatt rekedt gyerekek. A BBC videóján jól hallatszik, ahogy a férfi - aki egy szintén brit társával, Robert Harperrel találta meg a fiúkat - angolul kérdezgeti őket, hogy hányan vannak, jól vannak-e, majd így bátorítja őket: "Tíz napja itt vagytok, nagyon-nagyon bátrak vagytok! Most csak mi jöttünk, de nemsokára nagyon sokan jönnek még." A fiúk azt is megkérdezik tőlük, milyen nemzetiségűek, és amikor válaszolnak, hogy angolok, a gyerekek felkiáltanak: "Wow!"


Íme John Volanthen (elöl), mögötte egy másik társa, Richard Stanton, aki szintén részt vett a mentésben:




A több mint három napig tartó akcióban 18 búvár mentette a gyerekeket. Tizenhárman a világ minden részéből, öten a thai különleges erők tagjai, közülük négy búvár, akik a sikeres mentés után ezzel a képpel jelezték a világnak, hogy már minden rendben van.





De a búvárok között voltak dánok, finnek, kanadaiak, britek, horvátok, és az orvos, aki bement hozzájuk, ausztrál volt.








A mentés megkezdése előtt egy thai búvár, egykori tengerésztiszt, Saman Gunan életét vesztette - ő az akció egyetlen hősi halottja. A fiúk és edzőjük jól vannak, az orvosok szerint a 17 nap alatt, amit a föld alatt töltöttek, csupán átlagban két kilót fogytak. Még vizsgálják őket, a barlangban lévő denevérürülék és a penészgombák sok kórokozót hordoznak, az orvosok biztosak akarnak lenni abban, hogy a gyerekek nem kaptak el semmit. A CNN-nek exkluzív interjút adott az egyik gyerek édesapja, Adisak Wongsukchan, aki 17 napig virrasztott a barlang bejáratánál, 14 éves fiára várva. Most azt mondja, nagyon boldog, hogy a gyerekek kijutottak, és már csak arra vár, hogy végre magához ölelhesse a fiát.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések