Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Nyári minestrone leves - annyira tartalmas, hogy nem is kell utána főfogás

Fedezd fel az olaszok tudományát!

Hozzávalók 4 személyre:

10 dkg száraz bab
1 kis fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
2 sárgarépa
10 dkg zöldbab
2 cukkini
1 szárzeller
3 közepes burgonya
10 dkg sonka
2 ek. vaj
1 ek. paradicsompüré
30 dkg konzerv paradicsom
8 bazsalikomlevél
2 l tyúk- vagy zöldségleves, 4 kockából
15 dkg zsenge zöldborsó
10 dkg apróbb tészta
a tálaláshoz:
4 ek. genovai pesto
5 dkg reszelt parmezán

Elkészítés:

A száraz babot egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A hagymát, a fokhagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A répát fél karikákra szeleteljük, a zöldbabot feldaraboljuk, a cukkinit felkockázzuk, a szárzellert pedig vékonyan felszeleteljük. A burgonyát egészben hagyjuk. A sonkát kis kockára daraboljuk.

A vajat megolvasztjuk egy nagy fazékban, kevergetve kb. 10 percig pirítjuk benne a hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet, a sonkát, majd hozzáadjuk a száraz babot. Belekeverjük a répát, a burgonyát és még 5 percig főzzük.

Belekeverjük a paradicsompürét, a paradicsomot a levével együtt, a bazsalikomot, és a zöldbabot is hozzátesszük, majd megborsozzuk. Felöntjük a zöldséglevessel, lassan felforraljuk, majd letakarva, két órán át főzzük, néha megkavarjuk. Még ízletesebb lesz a leves, ha a főzés elején 2 levél felaprított zsályát is keverünk hozzá.

Ha a burgonya megfőtt, a leveshez keverjük a cukkinit, a borsót, a szálzellert, és az apró tésztát. Addig főzzük, amíg a tészta megfő. Ez kb. 6-8 perc.

A levest tányérokba merjük, forrón tálaljuk. A klasszikus olasz zöldséglevest pestóval és reszelt parmezánnal megszórva kínálják.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések