A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Novák Katalin frappáns válasza a libsi Bősz Anettnek

Novák Katalin a hétvégén nem vonaglik Bősz Anettel és csapatával!
“A hétvégi felvonuláson nem veszek részt, Képviselő Asszonynak azonban kívánom, hogy érezze jól magát, és kérem, hogy amennyiben keresztény közösségek elleni gyűlöletet ébresztő megnyilatkozást tapasztal, lépjen fel az ellen a lehető leghatározottabban” 
– írja Bősz Anett Pride-meghívására szóló válaszüzenetében Novák Katalin a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, a Fidesz alelnöke. 

A történet onnan indult, hogy Novák Katalin múlt hétvégén a kaposvári Református napok egy fórumbeszélgetése alkalmával kijelentette, hogy a homofóbia vádjától való félelem miatt sem torpanhat meg a logika a genderlobbival szemben, valamint a gyerekszülést emberi jogként beállítókkal szemben felhívta a figyelmet a gyerekek jogaira. Ezt követően replikázott Bősz Anett a Liberálisok parlamenti politikusa, és invitálta Novák Katalint a Pride felvonulásra. 

A folyatásban az államtitkár reakcióját változtatás nélkül közöljük. 

“Tisztelt Képviselő Asszony!

Köszönöm levelét és meghívását az LMBTQ+ emberek budapesti felvonulására.

Abban bizonyára mindketten egyetértünk, hogy Magyarországon a kisebbségek jogai erősek, a többségétől eltérő szexuális irányultságú emberek is biztonságban élhetnek itt.

Alaptörvényünk egyértelműen fogalmaz: „Magyarország védi a házasság intézményét, mint férfi és nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot, mint a nemzet fennmaradásának alapját. A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony.”

Sajnálom, hogy az egymás iránt szükséges tiszteletet néhányan hajlamosak kizárólag egy irányban értelmezni. Amikor egyes országokban betiltják a lányok szoknya-viselését, amikor az édesanyát nem lehet édesanyának, az édesapát édesapának szólítani, amikor gyerekeket eszközként használnak ideológiai küzdelmekhez, akkor nem emberi jogokról, nem tiszteletről, hanem éppen ellenkezőleg, tiszteletlenségről és a jogok elvitatásáról van szó.

Magyarországon tiszteljük a kisebbségeket és tiszteljük a többséget is.

Megnyugtatom, a kisebbségek jogait magam is tiszteletben tartom, így velem nem érdemes ijesztgetni őket.

A hétvégi felvonuláson nem veszek részt, Képviselő Asszonynak azonban kívánom, hogy érezze jól magát, és kérem, hogy amennyiben – a korábbi felvonulásokon látottakhoz hasonlóan – keresztény közösségek elleni gyűlöletet ébresztő megnyilatkozást tapasztal, lépjen fel az ellen a lehető leghatározottabban!

Üdvözlettel:
Novák Katalin”

(Forrás: pestisracok.hu)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések