Hirdessen itt

Náray Tamás nem érti, miért járnak magyarok strandruhában nyáron

Szerinte ilyesmiben járni igénytelenség.
Újabb jelenségen bosszankodik Náray Tamás. A divattervező néhány napja Miskolcon járt, ahol úgy látta, az emberek "igénytelenek", többek között azért, mert atlétában, pólóban, haspólóban és rövidnadrágban közlekednek. A sarkak és a combok általános állapota sem tetszett a divattervezőnek.

Hozzátette: ő ingben és zárt cipőben volt, de azt sajnos nem osztotta meg, milyen eseményen találkozott a nép egyszerű, rosszul öltözött fiaival. Azt a kérdést is beszúrta a poszt végére, hogy vajon miért nem dolgoztak éppen abban az időpontban az arra járók.

Itt a teljes poszt:

Pénteken voltam Miskolcon. Önmagában ez a hír persze egyáltalán nem érdekes.

Viszont rájöttem, hogy az elővárosban lévő benzinkút, gyorsétkezdék és bevásárló egységek alkotta terület lehet Magyarország egyik legfelkapottabb nyaralóhelye. Igen, ott, az autópályák határolta zöldszerű külterületen.

S, hogy ezt miből gondolom? Hát csak abból, hogy emberek tömege olcsó, tengerparti turistának öltözködve jött-ment az épületek és a kocsik között. Oszt’ még igazi nyár se volt.

Pacsker, meztélláb, sarkak! (te jó ég) atléta, kinyúlt póló, rövidnaci, az a bizonyos... lábszárközepes, a nők shortban, ómájfákingád, azok a combok!, de a modern szlogennek megfelelően büszkén vállalták magukat, haskipóló, a legjobb esetben, vagy csak bikini felső, ofkorsz két számmal kisebb, háthúsba mélyülő pántokkal.

De a pálmát a félpucéron, a gyerekeivel hamburgerező aputest vitte aznap délután, fehér lenge semmi alatt fekete melltartót viselő anyuval. Mondjuk, legalább vett fel, mert ha nem,... na azt ne!

Kicsit restellkedtem is a hosszú nadrágom, meg a zárt cipőm miatt. Meg, hát volt rajtam rendes ing is. Néztek is rám erősen, mondtam is, hogy bocsánat, ezek szerint nem találtam el az oda megfelelő stílust. Van ilyen.

Aztán arra is gondoltam, nyilván lemaradtam itt a sok munka közben valamiről. Talán az egész országot plázzsá nyilvánították az alaptörvényben nyárra, kétharmaddal. Egyéb észszerű magyarázatot ugyanis erre az igénytelenségre most nemigen tudtam találni. Mert pénteken délután különben miért öltöznének a férfiak az aszfalton nyeretlen ötéves óvodásnak, a meglett nők meg éppen serdülő kislánykának, ha nem üdülőhelyen vannak. Meg tulajdonképpen még akkor is. Azt meg már nem is akartam firtatni, hogy hétköznap kettő és három között vajon miért nincsenek a munkahelyükön. Ja, nyilván vállalkozók. Aztán beültem a kocsiba és elmentem a dolgomra.

Megjegyzés küldése

4 Megjegyzések

SzentEltvíz üzenete…
Mert valószínűleg nyár van, és nyaralószezon. Attól függ hogy a zöldövezeten mit értett a szerző, mert Miskolcon vannak üdülőövezetek, pl Tapolca ahol strandhegyek vannak. Vagy épp a közeli kavicsbányatavakról jöttek haza vagy épp mentek.
lftimea üzenete…
Talán az említett " előváros" nyaralói, nem idén barnultak voltak, arra a népcsoportra jellemző ez az öltözködési stílus,illetve ők nem dolgoznak, csak a segélyeket gyűjtik.Egyébként meg nem vagyok annyira sznob, hogy elvárjam bárkitől a 35 fokban a zárt cipőt, hosszú nadrágot....
Unknown üzenete…
1 valószínűleg új Magyarok voltak roma ha nem lenne világos és igen ők segélyek ő élnek és nem dolgoznak. 2 de ha a másik oldalt nézem nálunk még mindig nem divat buziak lenni mint ő és az embereknek kisebb gondjuk is nagyobb annál a 40 fokban, hogy designer cuccok an pózoljanak. Ha nem tudná a kedves ratyi uraság!!!
Unknown üzenete…
Petike édes! Nem okvetlenül kell ahhoz buzinak lenni, hogy akkor azzal együtt igénytelen is legyen! Különben vélhetően az Aucha környéki sajópartos részről lehetett szó, bár a belvárosban is csak néhány fokkal néznek ki különbül az emberek! Sőt, néha még hivatalban is! És ez nem az anyagiakon, vagy a nemi identitáson múlik ám!