A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megvan, mit jelentenek Vilmos és Harry herceg kitüntetései

Minden részletnek jelentősége van az egyenruhájukon.
A királyi család férfi tagjai jeles alkalmakkor egyenruhában jelennek meg a nyilvánosság előtt. Legutóbb például a Brit Királyi Légierő 100. évfordulójának tiszteletére rendezett eseményen láthattuk Vilmos és Harry herceget is az egyik egyenruhájukban, amelyeken különféle kitüntetéseket viseltek. Ezek legtöbbjét más alkalommal is felveszik, bár nem mindegyiket viselik minden egyenruhájukhoz.

Most a Telegraph összeszedte, hogy a két herceg milyen kitüntetéseket hord, és azoknak mi a jelentősége.

Harry herceg

- A nyakában és a bal oldalán alul látható kereszt a Brit Birodalom Rendjének kitüntetése, illetve a lovagparancsnoki jelvény
- A bal oldalon felül látható szárnyas jelvény az Army Air Corps pilótajelvénye
- A három egymás mellé tűzött jelvény (balról jobbra) Afganisztáni Hadműveleti Emlékérem (az afganisztáni hadműveletekben való részvételért), II. Erzsébet királynő Arany Jubileumi Kitüntetés és II. Erzsébet királynő Gyémánt Jubileumi Kitüntetés

Vilmos herceg

- A kék szalag jelzi, hogy a Térdszalagrend tagja
- A sárga zsinór jelzi, hogy II. Erzsébet személyes segédtisztje
- Bal oldalon felül a Royal Air Force polótajelvénye
- Alatta II. Erzsébet királynő Arany Jubileumi Kitüntetés és II. Erzsébet királynő Gyémánt Jubileumi Kitüntetés

- Legalul a Térdszalagrend lovagja jelvény
A királynő jubileumi kitüntetéseinek érdekessége, hogy azokat az kaphatta, aki II. Erzsébet királynő trónra lépésének 50. évfordulóján már legalább öt éve szolgálatot teljesített, illetve tíz évvel később a 60. évfordulón szintén legalább öt éve szolgálatban állt.

Meghan Markle ismét felrúgta a protokollt - kényes ügyben foglalt állást

Írországi látogatásán nyíltan kiállt az abortusz legalizálása mellett. Miután idén májusban az írek leszavazták a teljes abortusztilalmat, a kedden az országba látogató Sussex-i hercegnének is volt ehhez pár szava. Ezzel megszeghette a protokollt, ugyanis a királyi család tagjai nem foglalnak állást politikai kérdésekben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések