A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A mentés utolsó éjszakáján halt meg az édesapja a thai gyerekeket kihozó orvosnak

Az ausztrál Richard Harris jött ki utoljára a barlangból. Nem sokkal ezután közölték vele édesapja halálhírét.
Az ausztráliai Adelaide-ből származó orvos, Richard Harris a Businessinsider beszámolója szerint a legutolsó volt, aki órákkal a fiúk kimentése után elhagyta a barlangot, és a felszínre jutott. Harris épp szabadságát töltötte, amikor meghallotta a thaiföldi tragédia hírét, és egy percig sem habozott, hogy csatlakozzon a mentőakcióhoz. Ő volt az az orvos - maga is tapasztalt búvár - aki lemerült az üregbe, ahol a gyerekek húzták meg magukat az edzőjükkel, ő vizsgálta meg őket, és ő döntötte el azt is, hogy erőnlétük és egészségi állapotuk alapján milyen sorrendben hozzák ki a fiúkat a búvárok.

Néhány órával azután, hogy az összes gyereket szerencsésen kimentették, Harris is a felszínre úszhatott, a hírek szerint utolsóként. Akkor mondták el neki, hogy amíg ő a fiúk életéért küzdött, édesapja otthon, Ausztráliában elhunyt.

A kollégák és a hírről tudósító újságírók minden közösségi felületen és a médiában is együttérzésükről biztosították a hős orvost, akit csendes, szerény embernek ismernek, és aki most hazamegy, hogy családjával egyedül maradhasson gyászában.




Kiadták az első videót a kórházban fekvő thai gyerekekről

Kiadták az első videót a kórházban fekvő thai gyerekekről


A felvételt üvegen keresztül készítették, miközben a szülők először látták a gyerekeiket. Ma délután adták ki a sajtónak azt a rövid v...
RÉSZLETEK 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések