A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Másfélszeresére nőtt a főbb fogyasztási cikkek ára tavaly óta

Az egyik legdurvább drágulás az üzemanyagoké, de a háztartási energia, a cigi és az alkohol is sokkal többe kerül, mint tavaly. Mutatjuk az ábrát.
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira alapozták azt az ábrát, amely a fogyasztói árak változását mutatja az előző év azonos időszakához viszonyítva. Íme.
Jól látszik, hogy átlagban 1,9%-ról 3,1%-ra emelkedett a főbb árucikkek ára, tehát amiből a legtöbbet fogyasztunk, az átlagosan másfélszer annyiba kerül most, mint tavaly ilyenkor.

A legdurvább emelkedést az üzemanyagoknál és az "egyéb cikkek"-nél könyvelhetjük el (bármit jelentsen is ez), itt hatszoros az emelkedés tavaly óta. De a háztartási energia is a kétszeresére drágult, a ruházkodás a háromszorosára, és az alkohol, valamint a dohány ára is jócskán emelkedett: a tavalyi 4,6%-ról idén 5,9%-ra.

Ide nem szégyen pénzért jönni

A Baranya megyei Ágon két éve alakult egy 12 fős csoport, hogy közös erővel gyűjtsék össze a házaik felújításához szükséges pénzt. Azóta jópár tetőt felújítottak, a közösségi kassza óriási segítség a helybelieknek - írja az abcúg .

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések