A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Marad a tikkasztó hőség augusztus első napjaiban is

Folytatódik a kánikula.
Folytatódik a tikkasztó hőség, a követekző napokban is sok lesz a napsütés, de záporok, zivatarok szakíthatják meg a forróságot. Augusztus első napjaira sem enyhül az idő, sokfelé 34 fok is lehet - adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hétfőn délután és kora este lehetnek záporok, zivatarok, amelyeket néhol felhőszakadás, erős szél is kísérhet. A leghidegebb percekben is 17 fokot fog mutatni a hőmérő, a legmagasabb hőmérséklet 34 fok lesz.

Kedden és augusztus 1-jén is 34 fokig melegedhet az idő, a minimum ekkor már 18 fok lesz. Ennél is melegebb lesz a hét második felében, amikor a minimumok már csak egy fokkal lesznek a 20 Celsius alatt. Jó hír, hogy ezekre a napokra is "csak" 34 fokot jósolnak maximumnak. Záporok, zivatarok elszórtan a hét minden napján lehetnek.

A tartós hőség miatt az egész országra kiadták a figyelmeztetést hétfőre, Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Tolna megyére már a másodfokú van érvényben.

Felhőszakadás veszélye miatt a fővárosra, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy és Tolna megyéreadtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

A rendkívüli hőség miatt vasárnap déltől életbe lépett a vörös kód, ami egy speciális eljárásrend.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések